FacebookInstagramLinkedInPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu
Menu

Защо са важни сравнителните тестове

Намерете гумите, които са най-подходящи за вас

  • Когато избирате гума, винаги избирайте такава, която е възможно най-подходяща за начина, по който ще я използвате.
  • Професионално разработените, независими сравнителни тестове ви дават достоверна обща представа за всички най-важни характеристики на гумата 
  • Сравнителните тестове на автомобилните списания използват много повече критерии за тестване (новият модел за класификация обхваща 3, а тестовете на гуми – 10 характеристики) 
  • Собствената програма за тестове на Nokian Tyres се състои от над 300 теста за гумите

Гуми, специално проектирани за съответните условия

Когато избира гуми, потребителят трябва да е сигурен, че купува такива, които съответстват на условията, в които шофира. Това е особено важно за зимните гуми без шипове. Ако шофирате предимно при променящи се метеорологични условия, по заледени пътища и хлъзгав, набит лед, изберете гуми с шипове или скандинавски гуми без шипове. Гумите без шипове, проектирани за времето в Централна Европа, не отговарят на изискванията на скандинавската зима.

Етикетът за гуми не е особено полезен за потребителите на зимни гуми. Той дори може да е подвеждащ и да застраши безопасността на пътя. Законите се отнасят за зимните гуми без шипове, но не и за тези с шипове.

Етикетът за гумите не се отнася за:

  • Етикетът не се отнася за гумите с шипове, гумите с възстановяван протектор, резервните гуми, състезателните гуми и гумите за ретро автомобили.