FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu

УНИКАЛНО СНОУ-ХАУ НА ЛЕГЕНДА ОТ ФОРМУЛА 1

Nokian Snowproof P са комбинация от десетилетия сноу-хау и уникален опит от Формула 1

Колата профучава по снежната писта, взема стабилно завоите, сменя лентите с лекота и ускорява без проблем, въпреки предизвикателствата на заледената повърхност. След плавното спиране на автомобила от него слиза добре позната фигура и кима одобрително. Намираме се в тестовия център на Nokian Tyres „White Hell” („Белият ад”) в град Ивало, финландска Лапландия, а мъжът с отлични шофьорски умения е не някой друг, а двукратният шампион от Формула 1, легендата Мика Хакинен. Тук е, за да тества зимните гуми Nokian Snowproof P.

Гледайте видеото

Мика Хакинен и преди е помагал с опита си на изследователския екип на Nokian Tyres, но сега за пръв път работи върху гуми, проектирани за зимни условия. Гумите Nokian Snowproof P са създадени за високоскоростно зимно шофиране в Централна Европа, така че Хакинен е идеалният избор за теста – той е роден и израснал във Финландия и познава най-суровите зимни условия, а след години живот в различни райони на Европа е свикнал и с капризите на централноевропейския климат. Като професионален шофьор с бляскава кариера по пистите на Формула 1, той притежава уникални познания и усет към поведението на гумите.

- Nokian Snowproof P са фантастични гуми. Държат се логично и предсказуемо както при спиране, така и при рязко ускоряване, казва Хакинен след снежното шоу.

 

Nokian Snowproof P са комбинация от десетилетия сноу-хау и уникален опит от Формула 1
"Nokian Snowproof P са фантастични гуми. Държат се логично и предсказуемо както при спиране, така и при рязко ускоряване."
Мика Хакинен, Двукратен шампион на F1

Създадени да осигурят спокойствие за шофьорите на леки автомобили, новите Nokian Snowproof P са спортни и модерни гуми, които предлагат комбинация от отлична управляемост при високи скорости и надеждно сцепление през зимата – именно това, от което се нуждаете при внезапна смяна на лентата за движение или при шофиране по кишата на второстепенните пътища. Хакинен изтъква балансираните им характеристики:

- Nokian Snowproof P ви дават увереност на пътя. Шофирането е леко и бързо дори при тези условия, заявява той и посочва зимната приказка, която го обкръжава.