пт юли 3 02:35 2020 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

Северноамериканската фабрика на Nokian Tyres получи сертификат ISO 9001

Новата фабрика на Nokian Tyres в Дейтън, САЩ, получи сертификат ISO 9001. Сертифицирането налага на компанията определени изисквания свързани с нейните системи за управление на качеството, като по този начин затъврждава ангажимента ѝ за първокласни продукти.

Nokian Tyres обявиха Дейтън за локация на своята фабрика в Северна Америка през май 2017 г. Продуктовите експерти на компанията още от тогава започват да работят над изготвянето на строги стандарти за управление на качеството, предназначени да спомогнат създаването на безопасни, устойчиви гуми, в съответствие с подробните процеси и политики, прилагани в другите две производствени бази, в град Нокия, Финландия и във Всеволожск, Русия. Сертифицирането бе постигнато в срок по-малко от шест месеца след отварянето.

 „За нас е чест, че получаваме похвала за системата ни за качество. Въпреки че фабриката функционира само от няколко месеца, процесът за управление на качеството бе сравнен с процесите на по-стари и опитни фабрики.“, казва Тепо Хуовила, вицепрезидент „Качество и устойчивост“.

Интензивният процес на сертифициране ISO 9001 включва одити от независим, външен сертификационен орган и от вътрешен персонал обучен за процеса. Всички три от международните фабрики на Nokian Tyres вече са ISO 9001 сертифицирани.

Компанията се подготвя да пусне на пазара нови продукти за Северноамериканските шофьори през идните месеци.

Повече информация относно фабриката можете да намерите на NokianTires.com/DaytonFactory.

За снимки и видео материали на фабриката, натиснете тук.

За повече информация:

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]