Menu
Menu

#Скоро

Nokian SEASONPROOF C

Първокласна целогодишна гума за търговски превозни средства

Спокойно шофиране през всеки сезон

Новата целогодишна гума Nokian Seasonproof C е практично решение за ангажирани професионални шофьори, които искат да кажат сбогом на сезонните смени на гуми, но в същото време изискват всекидневна безопасност през цялата година. Разработена специално за тежки товари, Nokian Seasonproof C осигурява прецизно управление и стабилност, отличен пробег и по-голяма издръжливост.

  • ПЪРВОКЛАСНА ЦЕЛОГОДИШНА БЕЗОПАСНОСТ И СТАБИЛНОСТ 
  • ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРОБЕГ И РАЗХОД НА ГОРИВО
  • ПО-ГОЛЯМА ИЗДРЪЖЛИВОСТ И НАДЕЖДНОСТ ПРИ ПО-ГОЛЕМИ НАТОВАРВАНИЯ

КОМФОРТ В УСЛУГА НА БЕЗОПАСНОСТТА

Нашите богати познания в областта на безопасността през зимата и отлично представяне при променящи се условия на шофиране се виждат добре в концепцията Season Sense. Тази концепция съчетава множество иновации на шарката на протектора, конструкцията и каучуковата смес и гарантира безопасно шофиране при всякакви метеорологични условия. Улеснява живота на ангажирани професионални шофьори и туристи благодарение на отличното сцепление на мокра повърхност и устойчивостта на аквапланинг, съчетани с първокласна издръжливост.

МАКСИМАЛНА ИЗДРЪЖЛИВОСТ

Трайността на гумата Nokian Seasonproof C е максимално удължена благодарение на уникалната технология на арамидни странични стени. Изключително здравите арамидни влакна укрепват страничните стени, правейки гумата по-трайна и по-защитена в трудни условия на шофиране. Тази технология предпазва гумата от пробиви, разкъсвания и повреди в случай на удар или контакт с дупка по пътя. Благодарение на здравата си и усъвършенствана конструкция със здрави стоманени колани, гумата Nokian Seasonproof C осигурява максимална издръжливост и пробег при големи натоварвания и при трудни условия на шофиране.

УНИВЕРСАЛНО ЦЕЛОГОДИШНО ПРЕДСТАВЯНЕ

Концепцията Season Sense съчетава технически иновации на шарката на протектора, каучуковата смес и конструкцията. За да осигурим целогодишно представяне и максимална безопасност на сняг и суха повърхност, ние разработихме каучукова смес с изключително сцепление на мокра настилка, дълъг пробег и висока горивна ефективност и модернизирахме шарката на протектора, за да осигурим целогодишна безопасност и комфорт. Здравата конструкция заедно с патентованата технология на арамидни странични стени на Nokian Tyres осигуряват уникална издръжливост и устойчивост на износване.

ПОДОБРЕНА ТРАКЦИЯ И СПИРАЧНО СЦЕПЛЕНИЕ

Захващащите нокти между блоковете на протектора увеличават сцеплението, особено при спиране и ускоряване. Тези специални нокти са разработени за по-ефективна мобилност по заснежени пътища и други меки настилки. Ноктите надеждно се захващат към мека повърхност по време на спиране и ускорение, като по този начин повишават безопасността при шофиране, както върху заснежен, така и върху друг мек терен.

ИНДИКАТОР ЗА БЕЗОПАСНО ШОФИРАНЕ

Nokian Seasonproof C предлагат индикатор за безопасно шофиране (DSI), който подсказва на шофьора кога е време за смяна на гумите. Индикаторът за износване показва оставащата дълбочина на протектора в милиметри, като числата намаляват заедно с износването на гумата. За безопасно шофиране през зимата необходимата дълбочина на каналите е между 4 и 5 мм. Символът "снежинка" остава видим до достигане на 4 мм дълбочина на каналите. Щом символът "снежинка" изчезне, шофьорът трябва да купи нови гуми, за да гарантира безопасно шофиране.