Изследователска и развойна дейност

Изследователска и развойна дейност

Основната задача на изследователската и развойна дейност е да поддържа статуса на компанията като производител на най-добрите в света зимни гуми и гуми за дърводобивната индустрия. Основният принцип на изследователската и развойната дейност е един и същ от 80 години насам: разработване на гуми за клиенти, които шофират в условия на северен климат и изискват безопасност и издръжливост от своите гуми при всякакви обстоятелства.

Намерете гумите, които са най-подходящи за вас

Безкомпромисно тестване и типична на Севера отдаденост

Безкомпромисно тестване и типична на Севера отдаденост

Гумите като продукт налагат необходимостта от изненадващо много технически познания и опит, тъй като имат множество компоненти и подлежат на строги изисквания. Те са активни фактори за безопасност при превозните средства, осигурявайки единствения контакт със земята. Финландците по природа познават снега, леда, кишата и капризните зимни условия.

Нашите световни рекорди

Нашите световни рекорди

Тестването при най-екстремните условия е ключът към успеха и изисква уникални умения. Трябва да изпробваме нови неща и да изследваме границите на възможностите си. Само така ще можем да създаваме по-безопасни и издръжливи гуми в бъдеще.

Първата в света зимна гума с прибиращи се шипове

Първата в света зимна гума с прибиращи се шипове

С революционната концепция Nokian Hakkapeliitta и уникалната технология на шиповете откривателят на зимната гума подсказва за нещата, които предстоят. С едно натискане на бутон водачът може да извади шиповете и да подобри сцеплението на гумите. Когато няма нужда от шиповете, те се прибират обратно в гумата.