Скандинавското ноу-хау и креативност поставят рекорди

Скандинавското ноу-хау и креативност поставят рекорди

Преди няколко години Юси се е борил с много здравословни проблеми, но животът му се е променил, след като е започнал да спортува и е намерил смелост да преодолее себе си и да опита нови неща. Юси е носител на световния рекорд на Гинес за 2016 г. за изминаване на маратон с тежест на гърба си от 60 фунта (27,2 кг) по-бързо от всеки друг в света.

Юси е страдал от болки в гърба и идеята да се опита да постави световен рекорд за избутване на автомобил се ражда през 2019 г., когато той преминава през рехабилитационни тренировки. Юси тренира няколко пъти седмично под ръководството на личния си треньор Мати Оваска, а също така тренира и без негова помощ. Юси участва и в триатлона Nokian Tyres IRONMAN 70.3 в Лахти, Финландия, през юни 2019 г.; състезанието се състоеше от 1,9 км плуване, 90 км колоездене и полумаратон. Юси успя да завърши бягането с гума на гърба си.

"Тялото и духът трябва да са в равновесие, за да може нашето скандинавското ноу-хау и креативност да се преобразува в най-безопасните и екологични гуми в света."
Мати Мори, Pаководител на центъра за грижи за клиенти в компания Nokian Tyres

'Юси използва тестовата писта на компанията Nokian Tyres в Нокия, Финландия, за да тренира избутване на автомобила. Там той поставя и световен рекорд.

"Целта ми по време на целия проект беше здравето на тялото и духа. За да поставя рекорд, гърбът, опорните мускули и цялото ми тяло трябваше да са в добра форма. Преследването на рекорда ме доведе до истинската ми цел: да се чувствам добре", казва Юси."

"Цалостното благосъстояние също е много важно. Тялото и духът трябва да са в равновесие, за да може нашето скандинавското ноу-хау и креативност да се преобразува в най-безопасните и екологични гуми в света. Това е безгрижната нагласа, която всички искаме", казва Мати Мори, раководител на центъра за грижи за клиенти в компанията Nokian Tyres.

Гледайте видеото за триатлона Ironman 70.3