Световният шампион от Формула 1 Мика Хакинен

Световният шампион от Формула 1 Мика Хакинен

Nokian Powerproof SUV – прецизно управление и удоволствие от шофирането

Двигателят тихо мърка, докато двукратният световен шампион от Формула 1 извежда от контролирано плъзгане автомобила, оборудван с новите летни гуми Nokian Powerproof SUV. Състезателят участва в тест на мокър кръг, който трябва да оцени сцеплението на новите гуми за SUV, създадени за централноевропейските пазари.

Гледайте видеото

"Както и при по-малкия им брат, шофирането с тях е прецизно и предсказуемо дори при високи скорости", казва Мика Хакинен, като ги сравнява с гумите Nokian Powerproof, които показаха отлични резултати в тестовете на автомобилните списания.

Работа в екип и внимание към детайлите

Nokian Tyres се радва на възможността да работи с Хакинен вече няколко години. Професионалният състезател участва в тестването на премиални продукти, създадени за високи скорости, като шофира заедно с изпитателните екипи на най-северния производител на гуми както на скоростната писта в Папенбург, така и на родния полигон на финландската компания в Нокия.

"По време на кариерата си във Формула 1 работих с няколко производители на гуми. Силата на Nokian Tyres идва от работата в екип и вниманието към детайлите, което откроява техните висококачествени продукти. Да си финландец означава да си решителен и смел – известното финландско "сису", което значи никога да не се предаваш. Трябва непрестанно да се учиш и да създаваш иновации, за да останеш на върха и да побеждаваш. Това важи както за мен, така и за Nokian Tyres. Удоволствие е да работиш с такава водеща фирма", казва Хакинен.

Nokian Powerproof SUV – прецизно управление и удоволствие от шофирането
"Те се представят еднакво добре на високи и ниски скорости, на сух и мокър път. Дават ти увереност, която допринася за безопасността."
Мика Хакинен, Двукратен шампион от Формула 1

Готови за приключения

Новите Nokian Powerproof SUV са летни гуми от най-високия клас UHP, създадени за централноевропейските аутобани и магистрали. Отправната точка при тяхната разработка е функционалността при всякакви климатични и пътни условия, дори при високи скорости. Подсилените арамидни страници, уникална иновация от Nokian Tyres, предлага спокойствие при шофиране и изключителна защита срещу пробиване и срязване.

Малки камъчета хрущят под гумите върху нажежения от лятното слънце асфалт, докато мощният автомобил се изкачва по тесния змиевиден път. Далече долу се виждат оживеният Монте Карло, тюркоазеното Средиземно море и павираните улички на селцето Ла Тюрби.

"В гумите за моя SUV ценя стабилността, надеждността и лекотата при шофиране. Nokian Powerproof SUV предлагат чудесна комбинация от първокласни характеристики, изключителна издръжливост и удоволствие от шофирането. Те се представят еднакво добре на високи и ниски скорости, на сух и мокър път. Дават ти увереност, която допринася за безопасността", обобщава Хакинен.

Лесно е да намериш място за паркиране на пътя към връх Монт Ажел. Слагаш шлема на главата си, сваляш планинския велосипед от стойката на автомобила и вече си готов за приключения.

"Това е моето убежище и източник на енергия. Много е важно да мога да достигна желаната дестинация", споделя Хакинен, докато се взира към върха на планината.