Тест осъществен от легендата на F1

Тест осъществен от легендата на F1

Мика Хакинен потвърди, че новата гума Nokian Powerproof работи безопасно и надеждно в екстремни условия

Новата лятна гума Nokian Powerproof е UHP продукт, разработен за централноевропейските магистрали. Отправната точка за конструкцията ѝ е функционалност във всякакви летни условия и по всяко време дори при високи скорости. Освен от експертите на компанията Nokian Tyres и най-новите технологии, в развоя взе участие и специалиста по скоростта: гумата беше тествана от двукратния световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен.

Добрата гума трябва да работи бързо, надеждно и безопасно. Този принцип бе използван от M. Хакинен като база за тестване:

„Качествената гума осигурява добри реакции при управление. Работи при високи и ниски скорости, на мокри и сухи повърхности. Добрата гума предоставя сигурност на водача, а по този начин и безопасност.“

Хакинен тества гумата Nokian Powerproof на няколко европейски писти за тестове. Тъй като Хакинен е професионалист във високите скорости, той бе в състояние да предостави обратна информация за ефективността на гумите в екстремни условия и на границата на.

"Добрата гума трябва да работи бързо, надеждно и безопасно."
Мика Хакинен, Двукратен шампион на F1

„Понякога можете да срещнете ситуации, които изискват изключително сцепление и контрол, дори извън Гран При. Nokian е фантастична гума, която прави точно това, което водачът ѝ каже,“ казва М. Хакинен.

Екипът за разработки Nokian Tyres е работил с Хакинен и преди. Резултат от предишното сътрудничество беше лятната гума Nokian Hakka Black 2 разработена за високоскоростно шофиране по скандинавските пътища.

„Професионалистите на Nokian Tyres са изключително отдадени на работата си. Умеят да работят с огромно количество технически детайли и да ги оформят във висококачествена гума. За мен беше удоволствие да споделя своя опит с тях,“ казва М. Хакинен.