FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu

Тестов център в Испания

Затвърждаваме нашия експертен опит в областта на летните гуми и ще отворим нов тестов център за летни и зимни гуми в Испания. Универсалният тестов център позволява целогодишно тестване и разработване на продукти, особено летни гуми с индекси за висока скорост. Очаква се тестовият център да е напълно работещ през 2020 г.

Изтеглете снимки

Най-модерна технология за тестване

Новият тестов и технологичен център се строи в град Санта Крус де ла Сарса, на около 60 км южно от Мадрид. Новият модерен тестов и технологичен център ще бъде разположен южно от Мадрид в град Санта Крус де ла Сарса и ще се разпростре върху площ от приблизително 300 хектара. Универсалните тестови писти и усъвършенстваното оборудване за тестване правят новия център идеалното място за стриктно тестване на гуми.

Изтегляне на инфографики

Центърът ще използва 7-километрова овална писта, обикаляща целия район. Овалната писта с наклонени завои ще ни позволи да тестваме нашите летни и зимни гуми с високоскоростен индекс при скорости до 300 km/h.


Центърът ще използва 7-километрова овална писта, обикаляща целия район. Овалната писта с наклонени завои ще ни позволи да тестваме нашите летни и зимни гуми с високоскоростен индекс при скорости до 300 km/h.

В центъра на овалната писта ще има няколко по-къси тестови писти за проследяване на поведението на гумата от гледна точка на аквапланинг, спиране на мокра повърхност и управляемост. Тези писти ще бъдат подходящи и за тестове за одобрение, като например тестване на шума от гумите.

Заедно с центъра за тестване на гуми Nokian Tyres ще изгради и център за обучение, в който в бъдеще ще се провеждат прояви по пускане нови продукти, както и вътрешно и външно обучение. В същото време той ще служи като място за посрещане на посетители и партньори на пистата.

Развой на професионалния опит с летни гуми

Топлият климат на Южна Европа е идеален за тестване на летните гуми. Новият технологичен център в Санта Крус де ла Сарса подкрепя нашия ангажимент към летните гуми.

"Търсенето на високоскоростни гуми е голямо, особено в Централна Европа и Северна Америка, т.е. две територии, където понастоящем очакваме неговото голямо увеличение."
Анти-Джуси Тантинен, вицепрезидент маркетинг в компанията Nokian Tyres

Nokian Tyres влага приблизително половината от разходите си, предназначени за развой, за тестване продуктите си. Непрекъснатият развой на продуктите и задълбоченото тестване, както в лабораторни условия, така и в условия на реално използване, гарантира възможно най-добрата производителност на нашите продукти. Прочетете повече за тестването за гуми

Използване на нови органични суровини

Освен тестването на гуми, технологичният център ще служи като идеално място за разработване на иновации. Една от областите на развой е използването на растението гуаюла. Понастоящем го култивираме и изучаваме в сътрудничество с местния университет като възможен източник на висококачествен естествен каучук. Култивирането се ръководи от местни фермери.

"В бъдеще нашата цел е да използваме биологични суровини за още по-екологично производство на гуми."
Освен тестването на гуми, технологичният център ще служи като идеално място за разработване на иновации.