Тестов център в Испания

Тестов център в Испания

Легендите не се раждат, те се създават. 

Разположен под жаркото испанско слънце, нашият тестов център в Санта Крус де ла Сарса разполага с разнообразни писти, където летните, всесезонните и зимните гуми са изправени пред трудни условия на шофиране. Гумите, които могат да понесат горещините, ще станат част от пътуването към по-безопасен свят, започнало преди повече от 80 години.

Местоположение

Местоположението му в Испания позволява целогодишно тестване на летни, всесезонни и зимни гуми.

Писти

На площ от 300 хектара се намират няколко писти за тестване върху суха и мокра повърхност, както и високоскоростна овална писта, позволяващ тестване на при скорост до 300 км/ч.

Устойчивост

В центъра ние изследваме нови материали на биологична основа, за да гарантираме още по-устойчиво производство на гуми в бъдеще.

Домът на скоростта

Тестовият център в Испания е идеалното място за тестване на гуми при тежки условия.

Принципът на всички наши тестове за гуми се състои в симулиране на ситуациите, които шофьорите могат да срещнат по пътищата. Многофункционалните писти и модерното оборудване на тестовия център в Испания ни позволяват да тестваме гуми както върху мокра, така и върху суха повърхност, така че проливният дъжд или силната горещина да не носят изненади. Истинска скъпоценност на тестовия център е 7-километровата високоскоростна овална писта, която позволява тестване гуми със скорост до или дори над 300 км/ч.  

Тестване на бъдещи легендарни гуми

Старателното тестване гарантира, че нашите гуми осигуряват максимално възможна безопасност и комфорт.

Нито една гума Nokian Tyres не е пусната в експлоатация без задълбочено тестване, тъй като знаем, че никакъв брой компютърни симулации не може напълно да замести реалните условия на шофиране. Благодарение на сигурността, че сме подготвени за всяка ситуация, за всеки сценарий на пътя, вече не е нужно вие да се грижите за тези неща и можете да се насладите напълно на пътуването си.

Завършен през 2021 г., тестовият център в Испания е третото ни изпитателно съоръжение. Той допълва нашата мрежа за тестване на гуми, която се състои от тестовия център от 700 хектара в Ивало, финландска Лапландия и центъра в близост до финландската ни централа в град Нокиа. Всички наши тестови центрове представляват инвестиция в иновации, което е една от основните ни ценности за създаване на по-безопасен свят.

Тестваме, за да можете всеки момент зад волана да бъдете спокойни.

За  медии

За медии

Добре дошли в банката с материали! Тук можете да намерите информация за нашия нов продукт – съобщения за пресата, снимки и видео материали. Всички материали са за свободно ползване при условие, че източникът е посочен.

За вашето пътуване

За вашето пътуване

Нашата широка гама от старателно тествани първокласни гуми е на една ръка разстояние. Не се колебайте и намерете своята следваща идеална за вас гума!

Грижа за околната среда

Грижа за околната среда

Устойчивостта е съществена част от нашия бизнес. За нас не е достатъчно внедряването на иновации за по-добра пътна безопасност. Също така искаме да сме сигурни, че нашите гуми и заводи се съобразяват със света, в който всички живеем. Ето защо тестовият център в Испания е дом и на много от нашите иновации за устойчиво развитие.

Високотехнологични тестове за вашето безопасно шофиране

Нашата история започна с гуми, които се използваха през цялата година. За да посрещнем предизвикателствата на тежката финландска зима, ние изобретихме първата в света зимна гума през 1934 година. Още от самото начало безопасността е нашият основен приоритет. Независимо от годишното време, ние искаме да сме сигурни, че можете да се доверите на гумите си, че винаги ще ви отведат до вашата дестинация.

Нашият високотехнологичен тестов център в Испания ни позволява целогодишно тестване на бъдещите ни легендарни летни, всесезонни и зимни гуми. На площ от 300 хектара ние се фокусираме върху летните и всесезонни гуми и гумите за високи скорости, но тестваме и зимни гуми, за да гарантираме тяхната безопасност при всякакви условия.