Тестване на гуми в екстремни условия

Тестване на гуми в екстремни условия

Корените на Nokian Tyres са дълбоко в северната земя. Компанията е най-северният производител на гуми в света. Тя разработва своите първи гуми преди 80 години. Nokian Tyres посвещава поне половината година на сериозно тестване на зимните гуми. Това е естествен избор за изобретателя на зимните гуми. Тестове за спиране, ускоряване и маневреност, шофиране по кръгла писта и нагоре по стръмен склон върху лед и сняг. Отново и отново. Безкомпромисното тестване изисква почти безкраен брой повторения в постоянни условия, за да се постигнат надеждни резултати.

Тестовият център в Ивало –„White Hell”

Компанията има свой собствен тестов център върху площ над 700 хектара в Ивало, финландска Лапландия, на север от Арктическия кръг. Там екипите по изследователска и развойна дейност и тестване, както и тест пилотите подлагат гумите на редица изпитания.

Тестов център в Испания

Затвърждаваме нашия експертен опит в областта на летните гуми и ще отворим нов тестов център за летни и зимни гуми в Испания. Универсалният тестов център позволява целогодишно тестване и разработване на продукти, особено летни гуми с индекси за висока скорост. Очаква се тестовият център да е напълно работещ през 2020 г.

Тестване на летни гуми по целия свят

Наред с използването на международни писти, ние също така проучваме и разработваме летни гуми на нашата собствена тестова писта в Нокия. Модерната и универсална писта, която е разположена близо до фабриката и центъра за разработване на продукти на Nokian Tyres, предлага възможности за изключително гъвкаво и прецизно тестване на продукти.