FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube
Menu

За медии

Експерт в екстремни условия и новатор в безопасността

Информация, истории и снимки за дейностите на най-северно разположения производител на гуми в света.

Медийни комплекти

Информация за компанията

Nokian Tyres е единственият производител на гуми в света, който се фокусира върху продукти и услуги, улесняващи безопасното пътуване в северните страни.

Летни гуми

Summer tyres

Гумите са най-важното активно оборудване за безопасност на автомобила: единствената точка на контакт с пътя. Качественият продукт е мъдър избор, а също така безопасен и икономичен.

Успешен тест

Нашата богата гама продукти е адаптирана за различни пазари. Можете да разчитате на безопасните ни продукти при всякакви условия. Тук ще намерите резюме на сравнителните тестове, в които са участвали нашите летни и зимни гуми.

История

Nokian Tyres plc е основана през 1988 г., а историята на компанията започва още през 1898 г., когато е основана Suomen Gummitehdas Oy, или Finnish Rubber Factory.

Иновативност

При разработката на всички продукти ние мислим за вас и за всички шофьори, чието всекидневно шофиране и безопасност искаме да подобрим.

Устойчивост

Корпоративната отговорност за опазване на околната среда означава да се използват безопасни, екологични продукти и ефикасни, най-модерни производствени процеси.

Нашите световни рекорди

Тестването при най-екстремните условия е ключът към успеха и изисква уникални умения. Трябва да изпробваме нови неща и да изследваме границите на възможностите си. Само така ще можем да създаваме по-безопасни и издръжливи гуми в бъдеще.

Първата в света зимна гума с прибиращи се шипове

С революционната концептуална гума Nokian Hakkapeliitta и уникалната технология на шиповете ѝ откривателят на зимната гума подсказва за това, което предстои. С едно натискане на бутон водачът може да извади шиповете, за да подобри сцеплението на гумите. Когато не са необходими шипове, те се прибират обратно в гумата.