На четири „лапи“

На четири „лапи“

Пътният трафик е сътрудничество. В повечето случаи той протича гладко, но понякога е бавен и има задръствания. Понякога се налага провиране и изпречване на пътя на другите. По-бързо шофиране, което може да подразни някого. Бързане. Умора. Най-същественият, най-уязвим елемент в шофирането е този зад волана – човешкият елемент. Оборудването за безопасност на автомобила осигурява известна защита, но не може да компенсира всички грешки. Гумите са активна функция за безопасност. Те са четирите „лапи“, „дланите на ръцете“ на автомобила - „ръцете“, на които поверявате живота си.

Намерете гумите, които са най-подходящи за вас

Опасности от аквапланинг

От гледна точка на безопасността при шофиране е важно да имате гуми с подходяща дълбочина на каналите и свойства, които да съответстват на зимните условия.  Когато пътят е много мокър и скоростта на шофиране надвиши определена граница, протекторът на гумата вече не изтласква настрани водата под гумата. „Взаимодействието“ между гумата и пътя се губи и следователно и сцеплението изчезва.

Научете повече

Технология „Flat Run“ за гуми

Nokian FRT (Flat Run Technology) е специална конструкция на автомобилни гуми. Тя позволява шофиране с гума с FRT технология дори без налягане в гумата. Някои производители на автомобили използват само такива типове гуми на своите автомобили, за да осигурят безопасно шофиране до сервиза на дилъра след случайна повреда.

Научете повече

Значение на гумите за безопасността

Всички сили на управление, спиране и ускоряване между превозното средство и пътя се опосредстват чрез гумите. Гумите са най-активното оборудване за безопасност на вашия автомобил – той се движи по пътя и вие го управлявате чрез четири контакти повърхности с размера на човешка длан.

Научете повече

Училище за зимно шофиране Hakkapeliitta

През цялата си история Nokian Tyres прави зимното шофиране по-безопасно и по-удобно. Но само превъзходни гуми не са достатъчни за зимните пътища, трябва да обновявате своите познания и умения. В този сайт сме събрали изчерпателен пакет с информация относно зимното шофиране.

Научете повече