Повече въздух във вашите зимни гуми

Температурата има значително влияние върху налягането в гумите. За летни гуми препоръчваме да използвате предложеното от производителя на автомобила налягане за гумите. За зимни гуми трябва да напомпате гумите с до 0,2 bar над препоръчаното за летни гуми. Температурата в топъл гараж може да бъде с до 30˚C по-висока от тази навън. Ако налягането на гумите се измери вътре, то ще бъде твърде ниско за температурите навън.

Пример: Температурата в гаража е +20˚C, а температурата навън е -10˚C. Ако налягането на гумите се настройва в гаража, то трябва да е с 0,3 bar (30 kPa) по-високо от препоръчаната стойност, за да се осигури правилно ниво на налягане за условията навън.

Повече безопасност и по-дълъг експлоатационен живот

Наред с правилното налягане на гумите, шофьорите трябва да се уверят също и че еднопосочните гуми са правилно монтирани към автомобила. Стрелката върху страничната стена показва посоката за движение.

За се удължи експлоатационния живот на гумите, предните и задните гуми трябва да се разменят между мостовете на всеки 5000–10 000 километра. В резултат на това гумите ще се износят равномерно и ще има по-малки разлики в износването.

Гуми, маркирани с M+S (предназначени за употреба през зимата), трябва да се разработват внимателно. През първите 500 километра (310 мили) трябва да се избягва внезапно ускорение и спиране. Внимателното спиране подобрява издръжливостта на шиповете: шиповете ще се стабилизират на място и ще останат на гумите.