вт август 6 12:25 2019 в категорията Hовини за компания

Nokian Heavy Tyres придобива финландската компания за компоненти на тежкотоварни машини Levypyörä Oy

Nokian Heavy Tyres, град Нокия, Финландия, август 2019 г. – В съответствие със стратегията си за растеж Nokian Heavy Tyres придобива финландската компания Levypyörä Oy, производител на различни компоненти за тежкотоварни машини, сред които колела и джанти. С двете си бизнес линии – джанти и стоманени конструкции, Levypyörä обслужва няколко реномирани производители на оборудване, както и потребители на резервни части от сферата на лесовъдството, земеделието и строителството. Годишните продажби на Levypyörä са приблизително 18 милиона евро.

 „Чрез това придобиване, Nokian Heavy Tyres може да предложи нови решения на своите клиенти и да увеличи обема на производство, както и още повече да подобри нивото на услугите си. Levypyörä е доверен партньор на компанията от много години. Придобиването открива допълнителни посоки за растеж и възможност да предоставяме цялостно решение за нашите клиенти – производители и потребители на резервни части.“, казва Ману Салми, управляващ директор на Nokian Heavy Tyres.

 „Като част от водещ производител на гуми за специализирани превозни средства, имаме страхотна възможност за още по-голям растеж и за развитие на продуктите и услугите на Levypyörä на глобално ниво, както и да подсилим взаимоотношенията си с клиенти и доставчици.“, казва Ларс Оянсуу, управляващ директор на Levypyörä.

Levypyörä (levypyora.fi/en) е основана преди 64 години и в нея работят около 100 души в Настола, Финландия. Компанията е водещ доставчик на колела с приложение в производството на тежкотоварни машини, а също и за потребителите на резервни части. Тя се ангажира да развива екологични процеси, които намаляват емисиите на въглероден двуокис, а също така не използват разтворители при боядисване. Levypyörä е била част от корпорацията Weckman Steel.

 

За повече информация:

Ману Салми, управляващ директор на Nokian Heavy Tyres, тел.: +358 10 401 7680

Ларс Оянсуу, управляващ директор на Levypyörä Oy, тел: +358 50 381 9109

 

Допълнителен снимков материал

 

За Nokian Tyres

Nokian Tyres разработва и произвежда първокласни гуми за хората, които ценят безопасността и устойчивостта. Вдъхновени от нашето скандинавско наследство, ние създаваме иновативни продукти за леки автомобили, камиони и тежки машини, които ви дават спокойствие при всякакви условия на шофиране. Нашата верига Vianor осигурява сервизни услуги за гуми и автомобили. През 2018 г. нетните продажби на компанията възлизат на 1,6 милиарда евро, а работните места – на около 4 800. Nokian Tyres е в списъка на Nasdaq Хелзинки. За допълнителна информация: www.nokiantyres.com