чт март 7 10:37 2019 в категорията Hовини за компания

Прогресът продължава в една от най-модерните фабрики за производство на гуми

Nokian Tyres направи значителен напредък в изграждането на своята първа северноамериканска фабрика и се движи по график за започване на производството на гуми в новата база през 2020 г. Екстериорът на смесителната кула и производствената сграда са почти изцяло завършени и към момента работниците оборудват съоръжението в Дейтън, САЩ с най-новите технологии за производство. Нивото на автоматизация ще я направи една от най-модерните производствени бази в света.

Прогресът продължава в една от най-модерните фабрики за производство на гуми

„Доволни сме от напредъка, който постигнахме и продължаваме да работим за това да завършим строителството по график.“, казва Дейвид Корда, мениджър проектиране и изграждане на обекти в Nokian Tyres. "За мен е привилегия да си сътруднича с толкова много опитни партньори по този проект."

Фабриката е на стойност 360 милиона долара и разположена е на над 77,000 квадратни метра площ (830,000 квадратни фута). Тя ще обслужва клиенти в САЩ и Канада и с този проект Nokian Tyres искат още по-упорито да отстояват своя ангажимент за безопасни и устойчиви продукти и процеси. Към момента приблизително 200 работника са на строителната площадка и всеки ден работят по изграждането на първата северноамериканска фабрика на компанията.

Фабриката в Дейтън ще помогне за изпълнението стремежите на компанията за удвояване на продажбите в Северна Америка до 2023 г. Тя ще се специализира в производството на всесезонни гуми за леки автомобили и камиони предназначени за пътищата на Северна Америка. Съоръжението ще увеличи и производствения и складов капацитет, което ще позволи да отговори на нарастващото търсене на пазара в Северна Америка. В допълнение на това, че ще произвежда четири милиона гуми годишно, Nokian Tyres ще може да съхранява до 600,000 броя гуми на място.

През февруари 2019, компанията стартира първата фаза по наемане на персонал за фабриката си в Дейтън. Тя има за цел да наеме приблизително 50 работника в началото на 2019 и още 150 до края на годината. Членовете на екипа ще получат интензивно обучение в новата фабрика и в европейските производствени бази на Nokian Tyres.

Фабриката в Дейтън допълва вече съществуващата производствена мощност на компанията в Русия и Финландия, и значително ще допринесе за увеличение на глобалното присъствие на Nokian Tyres. Увеличеният производствен обем ще позволи на всеки от глобалните производствени бази на компанията да приспособи производството си към нуждите на съответния пазар, което ще доведе до разширяване на продуктовия микс и до още по-добро обслужване на клиентите.

Научете повече за фабриката на NokianTyres.com/DaytonFactory.

Изтеглете снимки

За контакт:

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria 
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria 
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]