пт април 12 06:42 2019 в категорията Hовини за компания

Шофьорът е най-важен – Nokian Tyres подкрепя Състезанието на Scania за шофьори

Nokian Heavy Tyres, Nokia, Финландия, 9 април 2019 – Безопасността, устойчивостта и икономията на гориво при пътния превоз много зависят от един фактор – уменията на водача. С цел да подобри представата за професионалистите, които изкарват прехраната си шофирайки, производителят на камиони Scania организира най-голямото състезание за водачи на товарни превозни средства Scania Driver Competitions - серия от предизвикателства, които поставят на изпитание уменията на над 350,000 шофьора. Nokian Tyres предоставят своите първокласни гуми на камионите участници във финландските квалификации на състезанието.

 

Когато става въпрос за безопасност, професионалните шофьори носят голяма отговорност. Те вършат своята работа да управляват тежкотоварни камиони във всякакви метеорологични условия, на пътища със натоварен трафик на движението. Често променящите се условия и ситуации са причина да няма заместител на шофьорските умения. Спечелването на състезанието за шофиране изисква решителност, смелост и способността да бъдеш най-добрият шофьор на новото поколение.

Състезанията за шофьори на Scania са Европейско събитие с местни квалификационни кръгове, национални финали и накрая един европейски финал. Местните квалификационни събития във Финландия се провеждат през пролетта в градовете Хемеенлина (Hämeenlinna), Дживаскила (Jyväskylä) и Оулу (Oulu). Финландските национални финали се провеждат в Хелзинки на 10-11 май едновременно с изложението за Транспорт и Логистика в града.

Квалификациите включват разнообразни шофьорски тестове, сред които безопасно и икономично шофиране и умения за първа помощ. Има също така и „Водно предизвикателство“, което се състои в извършване на маневри с камион, докато за него е закачен резервоар с вода, а целта да течността да не се разлива. Предизвикателството „Съборете краля“ изпробва способността на шофьора да маневрира уверено с превозното средство в тесни пространства, а „Boardwalk“ тества преценката му за габаритите на камиона, докато шофират назад.

Камионите, използвани във финландските квалификации, са оборудвани с продукти на Nokian Tyres. Гумата избрана за поставяне предните колела е водещият продукт за камиони и автобуси, Nokian Hakkapeliitta Truck F2. Задвижващите колела пък ще са оборудвани с Nokian Hakkapeliitta Truck E, друг продукт от най-високо ниво, предназначен за заснежени пътища, а ремаркето ще бъде обуто с гуми Nokian E-Truck Trailer.

“От десетилетия Nokian Tyres работи за подобрението на безопасността, устойчивостта и икономията на гориво при професионалното шофиране, чрез разработване на гуми с по-добро сцепление и управление, усъвършенствайки производствените процеси и намалявайки съпротивлението при търкаляне на гумите.”, казва Тепо Силтанен, продуктов мениджър в Nokian Heavy Tyres. „Въпреки това, цялата технология на света не може да замести внимателния и опитен водач. Състезанията на Scania за шофиране поставят фокуса там където трябва да бъде – върху човека, който седи зад волана.“

Допълнителна информация:
Снимки
Интернет страница на компанията: www.nokiantyres.com/heavy

За контакт:

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Nokian Tyres Plc: Teemu Sainio, Communications Manager - tel. +358 10401 7296
[email protected]