чт септември 5 10:45 2019 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

Спокойствие за Централно и източно европейските пътища през лятото Новите Nokian Powerpoof SUV и Nokian Wetproof SUV са базирани на печеливши технологии

Скандинавският производител на премиум гуми Nokian Tyres представя нови летни гуми за спортни автомобили и кросоувър модели. Разработени за безопасно и приятно шофиране, новите Nokian Powerproof SUV предоставят спокойствие както при скоростна смяна на платната, така и при резки спирания; докато новите Nokian Wetproof SUV има отлични способности за спиране на мокра настилка и мощна защита срещу аквапланинг. И двата нови продукта са снабдени с технологията Dual Zone Safety позната от моделите за леки автомобили, победители в различни европейски тестове.

Нарастващата популярност на мощни SUV модели и модерни кросоувъри естествено води до увеличено търсене на премиум гуми за SUV модели. Nokian Tyres пуска в продажба два нови продукта за SUV, разработени въз основа на моделите за леки автомобили Nokian Powerproof и Nokian Wetproof.

Според проучване сред потребителите на Nokian Tyres, европейските шофьори особено ценят стабилността при шофиране и отличното сцепление по отношение на гумите си за SUV. Този тип гуми е нужно също така да бъдат достатъчно здрави, за да поддържат високите и тежки автомобили стабилни дори при високи скорости. Със здрава и подобрена структура специално разработена за SUV, новите гуми са снабдени с уникалната технология Aramid Sidewall на Nokian Tyres. Структурата на страницата съдържа изключително силни арамидни влакна, които защитават гумата от внезапни удари и прорези, които в противен случай лесно биха прекъснали пътуването. Подобни повреди обикновено изискват поставяне на резервна гума.

„Безопасността винаги е основен принцип във философията ни при разработване на нови продукти. Знаем, че летните гуми е нужно да работят безопасно и сигурно от пролетните утрини до късна есен. Когато разработвахме новите гуми за SUV обърнахме специално внимание на функционалността им във всякакви метеорологични условия и при всякакви обстоятелства. Подсилените с арамидни влакна страници предлагат спокойствие и изключителна защита срещу спуквания и прорези.“, казва Ярно Рьойтио, мениджър продуктово развитие в Nokian Tyres.

Новите SUV продукти са естествено продължение на разширяващата се гама от летни гуми на Nokian Tyres за Централна и Източна Европа. Като знак за качество, и двата модела Nokian Powerproof SUV и Nokian Wetproof SUV, бяха отличени със знака за качество на TÜV Tire Performance Mark. Тази оценка от независимата тестова организация TÜV SÜD удостоверява, че новите SUV модели се представят добре при сравнение с премиум конкуренти, по отношение на качество и представяне. Новите продукти ще се предлагат за продажба през пролетта на 2020 г.

Новите Nokian Powerproof SUV – прецизно управление и приятно усещане при шофиране

Новите Nokian Powerproof SUV са летни гуми с ултрависока производителност (Ultra High Performance, UHP) предназначени за мощни SUV автомобили, които карат по Централно и Източно европейските магистрали. Позната от моделите за леки автомобили, концепцията Dual Zone Safety гарантира, че контактната повърхност остава точна и предвидима.

Концепцията Dual Zone Safety се състои от две функционални зони. Част от нея е така наречената Power Zone област на външното рамо на гумата, която гарантира прецизно управление. Твърдите протекторни блокове в комбинация с дизайна Slope Groove, при който наклонените стени на каналите компенсират силните странични сили, осигуряват прецизно управление на сух асфалт дори при високи скорости.

Системата Wet Safety Zone от вътрешната страна на гумата повишава безопасността на мокър път, като оптимизира сцеплението и същевременно запазва предсказуемото и стабилно управление. Трапецовидните напречни канали набраздяват централното ребро и реброто до вътрешното рамо. Каналите са проектирани така, че ефективно да предпазват от аквапланинг, като задържат вода и ускоряват отвеждането й от контактната зона между гумата и пътната настилка.

Структурата на блоковете и каналите на вътрешното рамо също допринася за предотвратяването на аквапланинг. Каналите се разширяват навън и имат елиптични кухини. Тези канали допълнително спомагат за отвеждане на водата от контактната зона. Широките и полирани главни канали също ефективно задържат водата, което подобрява безопасността при дъжд.

Устойчива структура и стабилно управление

Новата здрава и издръжлива SUV структура, разработена специално за бързо шофиране, предлага стабилност от първите моменти на пролетта до горещия асфалт в края на лятото.

Протекторът на гумата е разработен за взискателна употреба и по-високи скорости. Новата каучукова смес Dynamic Grip SUV е оптимизирано за употреба със SUV и предлага отлично сцепление и максимална издръжливост. Многопластовата структура на протектора също намалява съпротивлението при търкаляне, което позволява на Nokian Powerproof SUV да се търкаля леко, като същевременно спестява гориво.

„Шарката на протектора и структурата работят едновременно, за да създадат подходяща зона на контакт на гумата, която да предоставя логично и предсказуемо усещаме при шофиране и бърза реакция при маневриране, както в горещо време, така и на дъжд. Контакта с пътната настилка е стабилен и динамичен, което означава отлично сцепление и дори още по-добра издръжливост на високоскоростни магистрали и зле поддържани тесни планински пътища с дупки.“ обяснява още мениджърът продуктово развитие Рьойтио.

Nokian Powerproof SUV - Спокойствие и в по-трудните завои

  • Прецизно и предсказуемо управление при висока скорост на магистрала
  • Максимална стабилност и приятно усещане при шофиране
  • Изключително здрави страници с арамидни влакна за разнообразните приключения на живота

Nokian Powerproof SUV принадлежи към най-високия клас SUV гуми: категория UHP. Спрямо избора на размер моделът предлага 29 продукта от 17 до 21 инча, с индекс на скоростта V (240 км/ч), W (270 км/ч) и Y (300 км/ч).

Основни иновации:

Dual Zone Safety. Стабилност и прецизно управление върху суха и мокра настилка. Power Zone областта на външното рамо подобрява управлението, докато Wet Security Zone на вътрешното рамо подобрява сцеплението и устойчивостта на аквапланинг върху мокри пътища.

Power Zone. Прецизно управление. Нова устойчива SUV структура, опростена шарка на протектора, здрави протекторни блокове и Slope Groove дизайн с наклонени ръбове на каналите правят шофирането по сух асфалт прецизно и добре контролирано.

Wet Safety зона за контролирано сцепление върху мокра настилка. Трапецовидните напречни канали набраздяват централното ребро и реброто до вътрешното рамо. Каналите са проектирани така, че ефективно да предпазват от аквапланинг, като задържат вода и ускоряват отвеждането й от контактната зона между гумата и пътната настилка. Структурата на блоковете и каналите на вътрешното рамо също допринася за предотвратяването на аквапланинг. Каналите се разширяват навън и имат елиптични кухини. Тези канали допълнително спомагат за отвеждане на водата от контактната зона. Широките и полирани главни канали също ефективно задържат водата, което подобрява безопасността при дъжд.

Каучукова смес Dynamic Grip SUV. Надеждно сцепление върху мокра и суха настилка. Функционалните молекулни вериги и полимери образуват плътна и гъвкава мрежестоподобна структура, която осигурява надеждно сцепление дори при високи скорости. Многопластовата структура също намалява съпротивлението при търкаляне.

Технологията Aramid Sidewall. Изключителна издръжливост. Изключително здравите арамидни влакна укрепват страниците на гумата, осигурявайки по-голяма издръжливост и защита при взискателни ситуации на шофиране. Арамидните влакна правят гумата по-устойчива на удари и прорези, които в противен случай биха могли лесно да я повредят.

Silent Groove Design. Подобрен комфорт при шофиране. Контролирайки както вътрешния, така и външния шум при търкаляне на гумите, този дизайн контролира въздушния поток и предотвратява създаването на неприятен, виещ звук. Дизайнът също така намалява въздушното съпротивление, което охлажда повърхността на гумата. Това подобрява износоустойчивостта на гумата и осигурява на шофьора повече километри.

Новата Nokian Wetproof SUV - Изключителна безопасност върху мокра и суха настилка

Новата Nokian Wetproof SUV е безопасна и надеждна лятна гума за малки и средни джипове и SUV модели, които се движат по централно и източноевропейските пътища. Най-важните характеристики на гумата са отличните способности за спиране върху мокра настилка и мощната устойчивост на аквапланинг, което прави шофирането лесно и удобно дори в дъждовни дни. Подобно на по-малкия си, победител в тестове, брат, и тя разполага с уникална технология за безопасност, специално разработена за различни летни условия.

„Знаем, че европейските шофьори държат на доброто сцепление както на мокри, така и на сухи пътища. Nokian Wetproof SUV предлага най-добрата възможна комбинация от характеристики за мокра и суха настилка. Успяхме много да подобрим сцеплението на мокро и устойчивостта на аквапланинг, което означава, че можем да предложим повече безопасност на нашите клиенти, които шофират върху мокри пътища. Сцепление на мокра настилка на Nokian Wetproof SUV е на най-високо ниво.“, обяснява Ярно Рьойтио, мениджър продуктово развитие в Nokian Tyres

Dual Zone Safety - пълен контрол върху мокра и суха настилка

Летните гуми на Nokian Tyres са специално разработени за разнообразни условия. Лятото в Европа често е горещо, но и променливо, а летните дъждове понякога преминават в обилни валежи. Лесно е да забравите опасността от аквапланинг по време на резките промени на времето.

 „Пътищата в Централна и Източна Европа на места са осеяни с неравности и дупки и внезапният дъжд може да доведе до аквапланинг на автомобила, особено ако има много вода по пътя и в коловозите. С увеличаване на скоростите на шофиране, масата вода, изтласкана под гумата, може напълно да повдигне я от пътната настилка. Гумата трябва да е в състояние да изтласква водата, насочвайки я встрани и отдалечавайки я от гумата.“, посочва Рьойтио.

Тайната зад прецизно изработения баланс от свойства за суха и мокра настилка е концепцията Dual Zone Safety, която осигурява сигурност и увереност при шофиране при всякакви условия. Областта на протектора на гумата е разделена на две функционални зони. Тази нова технология, наречена Dual Zone Safety, предлага отлична комбинация от сухо и мокро изпълнение. Stability Zone е от външната страна на гумата и позволява маневрирането да бъде лесно и да се случва уверено, като предлага добра стабилност и отлично представяне при управление, докато Wet Safety Zone отвътре подобрява сцеплението на мокра настилка и устойчивостта на аквапланинг.

Stability Zone – балансирано усещане при шофиране и комфортно шофиране

Reinforcing the excellent handling and wet properties, the Responsive Lock concept supports the longitudinal ribs while allowing the water to flow away from the tire more freely. The grooves of the ribs are equipped with interlocking counterparts, which respond by setting firmly against each other when the tyre presses against the road surface. This new innovative design increases driving stability without compromising wet safety.

Подсилвайки отличните свойства за маневриране и управление върху мокра настилка, концепцията Responsive Lock поддържа надлъжните ребра, като същевременно позволява на водата да се оттича по-свободно от гумата. Жлебовете на ребрата са оборудвани със заключващи се елементи, които реагират, заставайки плътно един срещу друг, когато гумата се притиска към пътната настилка. Този нов иновативен дизайн увеличава стабилността при шофиране, без да се нарушава безопасност при шофиране на мокра настилка.

Подобрен комфорт при шофиране. Контролирайки както вътрешния, така и външния шум при търкаляне на гумите, дизайнът Silent Groove Design контролира въздушния поток и предотвратява създаването на неприятен, виещ звук. Дизайнът също така намалява въздушното съпротивление, което охлажда повърхността на гумата. Това подобрява износоустойчивостта на гумата и осигурява на шофьора повече километри.

Wet Safety Zone – Делукс защита от аквапланинг

Когато под гумата има повече вода, отколкото тя може да се изтласка, възниква аквапланинг. За да се увеличи максимално предотвратяването на аквапланинг, раменните участъци на гумата се предлагат с Trumpet Grooves, вдлъбнатини от тип куршуми, които са оптимизирани за извеждане на потока от вода; те събират водата, която се намира между гумата и пътя, ускорявайки нейното извеждане от главните канали към напречните канали и увеличавайки максимално сцеплението.

Каучуковата смес Aqua Hybrid SUV също предлага допълнителна безопасност при дъждовно време. Тази каучукова смес от ново поколение с усъвършенствани полимери и подобрена структура на силициевия диоксид осигурява отлично сцепление върху мокра настилка, а също така и по-нисък разход на гориво. Сцепление на гумата на мокро е сред най-добрите в индустрията, от клас А.

Освен че предотвратява опасностите, които могат да ви изненадат през дъждовно време, полираните основни канали придават на гумата стилен външен вид и изпълняват важна функция, тъй като водата тече лесно и ефективно от гладките и полирани главни канали.

Подобрено сцепление и максимална издръжливост

Здравата и издръжлива структура на Nokian Wetproof SUV се комбинира със специално подсилените страници Aramid Sidewall, за да се гарантира, че гумата ще издържи на ударите и прорезите, които могат да възникнат по време на шофиране. Stone Ejectors механизма върху основните канали осигуряват допълнителна издръжливост, докато Grip Claws, като истински нокти върху ръбовете на гумата увеличават сцеплението.

Технологията Aramid Sidewall предлага нов тип издръжливост. Структурата на страницата на гумата съдържа изключително здрави арамидни влакна. Арамидното влакно прави гумата по-устойчива на удари и прорези. Stone Ejectors предотвратяват забиването на остри камъни и проникването им в структурата на гумата.

Освен за градския трафик, гумата работи надеждно и по чакълести и черни пътища. Grip Claws между блокове на протекторите върху повърхността на гумата подобряват сцеплението, особено при спиране и ускоряване. Тези специални нокти са проектирани да подпомогнат движение по пясъчни пътища и други меки повърхности. Ноктите се захващат върху повърхността на пътя по контролиран начин и осигуряват по-добро сцепление на гумата.

Nokian Wetproof SUV - Спокойствие за дъждовни дни

  • Изключителна безопасност върху мокри и сухи пътища
  • Стабилност и комфорт на най-високо ниво дори и върху груби пътища
  • Изключително здрави арамидни страници за максимална издръжливост

 

Новата Nokian Wetproof SUV се предлага в категории за скорост H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а диапазонът на размерите обхваща 27 артикула от 16-инчови до 19-инчови.

Основни иновации:

Dual Zone Safety: Stability Zone предоставя лесно маневриране и уверено шофиране с изключителна стабилност и характеристики за управление, докато Wet Safety Zones е усъвършенстваната устойчивост на аквапланинг и осигурява безопасност и спокойствие по пътища, напоени с дъжд.

Responsive Lock концепция: Жлебовете на ребрата са оборудвани със заключващи се елементи, които реагират, заставайки плътно един срещу друг, когато гумата се притиска към пътната настилка. Тези части поддържат надлъжните ребра, увеличавайки стабилността при шофиране и осигуряват ефективна устойчивост на аквапланинг, като позволяват на водата да се оттича по-свободно от гумата

Aramid Sidewall технология. Изключителна издръжливост. Изключително здравите арамидни влакна укрепват страниците на гумата, осигурявайки по-голяма издръжливост и защита при взискателни ситуации на шофиране. Влакното прави гумата по-устойчива на удари и прорези, които в противен случай биха могли лесно да я повредят.

Каучукова смес Aqua Hybrid SUV: Добавена безопасност при дъждовно време. Каучукова смес от ново поколение осигурява отлично сцепление с мокра настилка и по-ниски разходи за гориво.

Trumpet Grooves: За оптимизиран поток на водата. Жлебовете събират вода между гумата и пътя, ускорявайки нейния поток от главните канали към напречните канали и увеличавайки максимално сцеплението.

Silent Groove Design. Подобрен комфорт при шофиране. Контролирайки както вътрешния, така и външния шум при търкаляне на гумите, този дизайн контролира въздушния поток и предотвратява създаването на неприятен, виещ звук. Дизайнът също така намалява въздушното съпротивление, което охлажда повърхността на гумата. Това подобрява износоустойчивостта на гумата и осигурява на шофьора повече километри.

Патентована безопасност

За допълнителна безопасност, Nokian Powerproof SUV и Nokian Wetproof SUV разполагат с индикатор за безопасно шофиране (Driving Safety Indicator, DSI), патентован от Nokian Tyres. Индикаторите за местоположение и налягане на информационната зона на страничната стена на гумата също подобряват безопасността. Информационната зона позволява да се запише правилното налягане на гумата и мястото на поставяне при смяна на гумите. Комфортът и безопасността са подобрени и чрез допълнителна секция, която може да се използва за записване на въртящия момент на болтовете.

Изтеглете снимки и видео материали

За повече информация:

 

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

 

За Nokian Tyres

Nokian Tyres разработва и произвежда първокласни гуми за хората, които ценят безопасността и устойчивостта. Вдъхновени от нашето скандинавско наследство, ние създаваме иновативни продукти за леки автомобили, камиони и тежки машини, които ви дават спокойствие при всякакви условия на шофиране. Нашата верига Vianor осигурява сервизни услуги за гуми и автомобили. През 2018 г. нетните продажби на компанията възлизат на 1,6 милиарда евро, а работните места – на около 4 800. Nokian Tyres е в списъка на Nasdaq Хелзинки. За допълнителна информация: www.nokiantyres.com