ср март 11 08:00 2020 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

Спокойствие за зимата : Новата Nokian Snowproof P - Надеждно представяне за зимата в Централна и Източна Европа

Скандинавският производител на първокласни автомобилни гуми Nokian Tyres представя нова ултра високопроизводителна гума (Ultra-High Performance, UHP) за зимата в Централна и Източна Европа. Разработена да осигурява спокойствие на шофьорите на леки автомобили, новата Nokian Snowproof P е спортна и модерна комбинация , която предоставя високоефективна работа и надеждно зимно сцепление – точно каквото ви е нужно при бързи смени на платното или шофиране върху кишави странични пътища. Новата концепция Alpine Performance на Nokian Tyres гарантира първокласна безопасност за ежедневно шофиране с усъвършенствано сцепление, по-къси спирачни разстояние и безопасност при ъглите. 

 

Според потребителско проучване на Nokian Tyres, почти 60% от шофьорите в Централна Европа считат специализираните зимни гуми за най-важният елемент на автомобила, който допринася за безопасното придвижване през зимните месеци. Почти 70% от анкетираните считат, че сцеплението на гумата и управлението в зимни условия са най-важните характеристики, докато сигурността в екстремни ситуации, като заснежени пътища и сцепление на гумата на киша, се нареждат в топ три. За шофьорите на мощни, високопроизводителни автомобили, сцеплението на суха настилка, прецизното управление при висока скорост и комфорта при шофиране, са от особено значение.* 

 „Безопасността и балансираните свойства при шофиране винаги са основни ръководни принципи на нашата философия за разработване на продукти. Мисията ни е да направим пътуването ви безопасно и предсказуемо, през всеки ден от зимата. Когато разработвахме нашият нов ултра високопроизводителен зимен продукт, обърнахме специално внимание върху подобрението на сцеплението на заснежени и мокри пътища., казва Марко Рантонен, мениджър разработки в Nokian Tyres. 

Представянето на нова ултра високопроизводителна гума е естествено продължение на разширяването на серията зимни гуми на Nokian Tyres за пазарите на Централна и Източна Европа. Nokian Snowproof P се предлага в скоростните индекси H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а пълният набор размери е от 17 до 21 инча. Новите Nokian Snowproof P ще бъдат достъпни за потребители през есен 2020. Разнообразната гама от зимни модели на Nokian Tyres за леки автомобили и SUV автомобили включва и Nokian Snowproof, Nokian WR D4 и Nokian WR SUV 4. Обширната гама за модерни автомобили обхваща почти 200 размера. 

Nokian Snowproof P е разработена от Nokian Tyres, най-северният производител на гуми в света и изобретател на зимната гума. Компанията има стотици патенти за зимна безопасност и е сред световните лидери в безопасността и устойчивото развитие. 

Alpine Performance – Прецизно усещане при шофиране и усъвършенствано зимно сцепление 

Неочаквани промени на времето през зимата напоследък са обичайни из цяла Европа. Крайностите става все по-типични; като се започне от мека, почти отсъстваща зима до резки снеговалежи и снежен дъжд. Условията на пътя могат да станат коварни за една нощ когато водата и кишата замръзнат, правейки магистралите хлъзгави и опасни. 

Въпреки че времето може да бъде непредвидимо, вашите гуми не могат да си позволят това. Новата концепция Alpine Performance използвана в Nokian Snowproof P осигурява изключителна комбинация от надеждно сцепление през зимата, като същевременно предлага предвидимо и балансирано усещане при шофиране. Концепцията се състои от оптимизирана шарка на протектора комбинирана със специално разработен плътен нарез и нова каучукова смес Alpine Performance. 

Най-голямата промяна, в сравнение с предишния модел Nokian WR A4, може да бъде открита в шарката на протектора. Преминаването от асиметричната към насочена и симетрична шарка на протектора осигурява предвидимо и контролирано поведение във всякакви условия и подобрява цялостната безопасност на гумата. 

Новата шарка на протектора с приспособени странични и надлъжни канали позволяват на гумата да увеличи максимално контактната зона между нея и пътя, подобрявайки сцеплението и така нужната прецизност при завиване. Оптимизираната зона за контакт осигурява равномерно износване, докато новата матрица за поддържане на блока протектора осигурява логично управление. Гумата предоставя стабилно усещане на пътя и бързо завиване, както при висока скорост, така и при тежки зимни условия. 

 „Смяната на платната върху кишава магистрала или навлизането в натоварен трафик от заледено кръстовище може да се окаже предизвикателство. В съответствие с нашата философия за разработване на продукти, новата Nokian Snowproof P осигурява максимална безопасност във всякакви условия на шофиране и остава контролирана и надеждна в границите на възможното сцепление. Нашата нова концепция Alpine Performance е специално разработена да предлага балансирано усещане при шофиране на сухи магистрали, кишави градски улици и заснежени планински пътища. Тя предоставя така нужните сцепление и контрол при по-спортно шофиране и по време на разнообразните и често променливи зимни условия., обяснява Рантонен. 

Безопасност в кишата 

Nokian Snowproof P покрива всички вариации на зимни условия, осигурявайки надеждно представяне на мокри, кишави и заснежени пътища. Едно от най-трудните условия за справяне е кишата, особено когато се появи между платната на натоварена магистрала. Проектиран да предотвратява опасния аквапланинг върху киша, новият протектор е екипиран с плътен нарез и свързани канали, които ефективно премахват водата и кишата между гумата и пътя. Полираните канали също ускоряват премахването на водата, предоставяйки допълнителна безопасност и подпомагайки водачите при шофиране на дъжд, като същевременно придават на гумата красив и стилен вид. 

За допълнително подобрение на свойствата на мокро на гумата, новата каучукова смес Alpine Performance е проектирана да издържа на широк температурен диапазон. Въпреки че Nokian Snowproof P е в стихията си във взискателни и студени зимни дни, моделът се представя отлично и в по-меко време. Новата каучукова смес увеличава сцеплението на мокра повърхност без да отнема от другите зимни свойства на гумата. Благодарение на лекоподвижния характер на протектора, и на най-модерната каучукова смес, спортната Nokian Snowproof P има ниско съпротивление при търкаляне, както и отлични характеристики за износване при разнообразни условия. 

Многостранните „Снежни нокти“ между блоковете на протектора, в раменната част на гумата, предоставят балансирано сцепление на лед и сняг, особено при спиране и ускорение. „Усилвателите“ на спирачките и ускорението върху блоковете на протектора допринасят за подобрение на надлъжното сцепление. 

Разнообразно тестване за екстремна безопасност 

Подобрените свойства за сцепление на сняг и киша на Nokian Snowproof са резултат на повече от четири години разработване. Проучванията показват, че кишата е един от най-опасните и плашещи елементи на шофирането през зимата. Комбинацията с топящия се сняг, водната възглавница и пътната настилка, както и потенциалният лед, са все опасни дори и за опитни шофьори. Уникалният метод за тестване на аквапланинг върху киша, наличен в тестовата писта в гр. Нокия, Финландия, е позволил дългосрочно разработване на характеристиките за киша. 

Шарките на протектора, структурите и каучуковите смеси, представляват финландска най-съвременна експертиза, за която са били нужни хиляди часове компютърно моделиране, лабораторни сравнения и реално тестване в най-различни условия. Разработването включва тестване в арктическите условия на Лапландия в „Белият ад“ - тестовия център на Nokian Tyres в Ивало, Финландия. В допълнение към царството на леда и снега, характеристиките на мокра и суха настилка на новия продукт, са били внимателно настроени и в няколко европейски тестови писти в Германия, Австрия и Испания. 

Nokian Snowproof P – спокойствие през зимата  

  • Устойчиво представяне с първокласно зимно сцепление 
  • Надеждно и прецизно управление при висока скорост 
  • Ниско съпротивление при търкаляне, което спестява гориво и опазва околната среда 

Основни иновации: 

Концепцията Alpine Performance. Отлично зимно сцепление и надеждно управление. Оптимизираната шарка на протектора позволява на гумата на осигури максимално голяма зона на контакт между гумата и пътя, подобрявайки сцеплението през зимата, логичното управление и прецизността при завиване. Специално разработения нарез осигурява отлично странично и надлъжно сцепление, осигурявайки безопасно и контролирано шофиране. Каучуковата смес Alpine Performance се справя със студените зимни условия, като същевременно осигурява отлично представяне и в по-меко време в широк температурен диапазон. Новата смес на протектора увеличава сцеплението на мокро, без да отнема от другите зимни свойства на гумата. Ниското съпротивление при търкаляне осигурява леко придвижване докато спестява гориво и опазва околната среда. 

„Снежните нокти“: балансирано сцепление на лед и сняг. Снежните нокти ефективно се захващат когато шофирате по мек сняг, предоставяйки първокласно сцепление когато спирате и когато ускорявате. 

„Усилватели“ на спирачките и ускорението: специално разработени, за да подобрят сцеплението на сняг. Острата, подобна на зъбци на трион шарка на усилвателите подобрява надлъжното сцепление, което е нужно при спиране и ускорение. 

Индивидуални канали за устойчивост на аквапланинг и аквапланинг върху киша. Индивидуалните канали ускоряват извеждането на киша и вода, като ефективно съхраняват водата и отвеждайки я бързо далеч от гумата и пътната настилка. Полираните канали също ускоряват извеждането на водата, осигурявайки допълнителна безопасност и подпомагат водачите при шофиране на дъжд. 

Матрицата за поддържане на блока протектора осигурява стабилно и логично управление. Гумата остава стабилна и лесна за контролиране както при висока скорост, така и при тежки зимни условия. 

Изтеглете снимки и видео 

*Проучване за зимни гуми проведено през 2019. Данните са базирани на онлайн панелно проучване проведено между декември 2018 и януари 2019 от Nokian Tyres, в сътрудничество с компанията за проучвания YouGov. Пет държави (Германия, Франция, Италия, Полша и Чехия) участват в проучването, като извадката варира от 500 до повече от 2000 респонденти от всяка държава. 

За повече информация:  

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria 
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]  

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria 
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]