чт март 26 07:00 2020 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

Започва производството във фабриката на Nokian Tyres в Северна Америка

До 2023 фабриката ще произвежда до четири милиона гуми годишно Nokian Tyres започна производство на гуми за продажба в своята фабрика в Северна Америка, в Дейтън, Тенеси. Този важен момент за компанията се случи по график, а компанията планира постепенно да увеличава производствения обем през годината.

Фабриката ще произвежда безопасни, устойчиви продукти разработени съобразно нуждите на шофьорите в Северна Америка, и по този начин компанията цели да удвои продажбите в региона за периода между 2018 и 2023. Nokian Tyres направи първата тестова гума в новото съоръжение на 1 юли 2019 г., и продължава да сертифицира нарастващ брой модели и размери гуми.

 „Стартирането на търговското производство във фабриката в Дейтън е важен момент за нашите клиенти и служители“, заяви Хилле Корхонен, президент и главен изпълнителен директор на Nokian Tyres. „Нетърпеливи сме да предоставим на шофьорите от в Северна Америка голям обем от висококачествени гуми, докато развиваме отношенията с местните партньори.“

Комплексът от 830 000 кв. фута (близо 253 000 кв. метра) е едно от най-модерните съоръжения за производство на гуми в индустрията. Той използва високо автоматизирани и устойчиви процеси, подбрани съставки за продуктите и предлага изключителна жизнена работна култура за служителите, за да изработи първокласни целогодишни и всесезонни гуми, съобразени с нуждите на шофьорите в Северна Америка.

Nokian Tyres ще наеме 400 работници в базата, която се намира на 40 мили северно от Чатануга. Към момента, екипът се състои от малко повече от 100 човека, които работят във фабриката.

 „Фабриката в Дейтън е съществен елемент на развитие в Северна Америка за нас, и се радваме, че продължава по план към целта да предоставя първокласни продукти за нашите потребители и шофьори.“, казва Марк Ърл, старши вицепрезидент на Nokian Tyres за Америка. „Това ще ни позволи да съкратим времето за доставка, да задоволим нарастващото търсене на нашите продукти и ще помогне на общността в югоизточен Тенъси да се развие допълнително като част от процес.“

Nokian Tyres направи първата копка на фабриката през септември 2017. Това е третата глобално производство на компанията, присъединяващо се към фабриките в Нокия, Финландия и Всеволожск, Русия. Компанията откри фабриката миналия октомври с официална церемония.

Основана и със седалище във Финландия, Nokian Tyres изобрети зимната и всесезонната гума и продължава да разработва първокласни продукти във всички основни пътнически сегменти, включително и за целогодишна употреба. Във фабриката в Дейтън, компанията се стреми да запълни растящото търсене на продуктите си в Северна Америка, и да се възползва от възможностите в целогодишните и всесезонните сегменти. Регионалното седалище на Nokian Tyres в Нашвил, заедно с екипът продажби с дейност из целия континент помагат за организирането на процеса по разрастване.

Започването на производство за продажба е един от няколкото важни етапа, които отбелязва Nokian Tyres през тази година. По-нататък през 2020 г. компанията ще открие административна сграда, която получава енергията си от слънчева енергия, която ще включва офиси, пространства за срещи, уелнес услуги и дори сауна. Компанията също така изгражда високоавтоматизиран склад на това място, където ще могат да бъдат съхранявани до 600,000 гуми. През следващите месеци и години компанията се подготвя да представи нови продукти за шофьорите в Северна Америка.

Nokian Tyres поддържа стриктни стандарти за устойчивост във фабриката с цел да минимизира отпадъците и вредните емисии. Соларни панели са инсталирани на паркоместата, и компанията ще рециклира излишните материали, които остават от производствения процес. Соларните съоръжения на паркинга ще генерират 3 мегавата електричество, което ще бъде използвано във фабриката. Миналия септември компанията бе добавена в индекса за устойчивост на Dow Jones за трета последователна година. Само 10 процента от най-устойчивите компании в света са включени в този индекс.

Повече информация за фабирката можете да откриете на: NokianTires.com/DaytonFactory

За снимки и видео материали от фабриката, натиснете тук.

За повече информация:

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]