чт юни 27 04:03 2019 в категориите Hовини за компания,

Железни хора в Лахти – Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland превзема финландското лято за втори път

Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Финландия, което се провежда на 29 юни, ще събере хиляди спортни ентусиасти, запалени по триатлона, както и техните екипи в Лахти, Финландия. Можете да следите напълно разпродаденото състезание на живо на мястото на събитието или онлайн.

IRONMAN се проведе за пръв път във Финландия миналата година. Изключително популярното състезание бе разпродадено напълно и тази година, така че в Лахти се очакват 2000 състезатели по триатлон от цял свят.

Особеност на това състезание е неговото късно време на тръгване: участниците ще финишират под среднощното слънце – след като са плували, карали колело и тичали общо 70.3 мили (113 километра).

Nokian Tyres продължава да бъде основен партньор на събитието. Сътрудничеството е отличен начин за насърчаване радостта от движението – както за любители, така и за професионални спортисти. Усещането за единност и взаимопомощ, присъщи за общността на любителите на триатлона, както и желанието да предизвикваш себе си, са също основни ценности в организационната култура на Nokian Tyres.

 “Миналогодишното събитие беше много успешно и много добре представи Nokian Tyres пред световната общност на ентусиастите по физически упражнения и на открито. Събитието е също така отличен начин да насърчим екипа и партньорите си да се грижат за здравето си, а дори и да ги предизвикаме да преодолеят собствените си ограничения.”, казва Анти-Юси Татонен, вицепрезидент маркетинг на Nokian Tyres.

Насърчени от работодателя

Няколко служители на Nokian Tyres ще участват, включително президента и главен изпълнителен директор. Един от участниците е Кале Микконен, бивш състезател по кану-каяк, който работи като техник за разработване на продукти. Микконен е прекарал години състезавайки се на най-високо спортно ниво и е прекратил кариерата си след участието си в олимпийските игри в Пекин през 2008 г.

Той е опитал триатлон за пръв път миналата година по време на традиционния “Триатлон Hakkapeliitta” организиран от Nokian Tyres.

 “Липсва ми натоварването и целите, които имах като професионален атлет, дори и когато резултатите са вече без значение. Отправил съм се към Ironman в Лахти изпълнен с ентусиазъм и любопитство – искам да видя предизвикателствата, които ще ни поднесе този ден.”, казва Микконен.

Упражненията са се превърнали в начин за живот за Микконен, и по този начин той поддържа здравето си и стабилния си семеен живот. Той често се възползва от разнообразните възможности за физически упражнения, които му се предлагат от работодателя и участва във фирмените събития винаги когато има възможност.

„Редовно правя упражнения и високо ценят това, че работодателят ми насърчава активния начин на живот и предоставя възможност за участие. Също така обичам да спортувам и да излизам с децата ми, учейки ги за основите на активния начин на живот.“

Да тичаш с автомобилна гума

Технологичния предприемач Юси Калионеми, член на екипа на Nokian Tyres, ще добави интересен нюанс на събитието. Той възнамерява да носи гума на гърба си за частта с бягане, която е 21 километра.

Триатлонът в Лахти е част от подготовката на Калионеми за интересния опит през следващата есен, в който той и Nokian Tyres обединяват усилия за нов Световен рекорд на Гинес. Целта е да бъде избутана кола, която тежи 1 тон и 880 килограма, и която се движи с гуми Nokian Tyres за една миля, за да бъде подобрен съществуващия рекорд.

Подобряването на рекорда изисква голяма увереност в собствените си способности и кураж да опиташ нещо ново и различно. Същото креативно, непреклонно отношение са сред крайъгълните камъни, на които се дължи растежът и успехът на скандинавския производител на гуми.

 

За повече информация:

Снимки и лога: www.nokiantyres.com/ironman2019

 

За контакт:

 

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

 

За Nokian Tyres

Nokian Tyres разработва и произвежда първокласни гуми за хората, които ценят безопасността и устойчивостта. Вдъхновени от нашето скандинавско наследство, ние създаваме иновативни продукти за леки автомобили, камиони и тежки машини, които ви дават спокойствие при всякакви условия на шофиране. Нашата верига Vianor осигурява сервизни услуги за гуми и автомобили. През 2018 г. нетните продажби на компанията възлизат на 1,6 милиарда евро, а работните места – на около 4 800. Nokian Tyres е в списъка на Nasdaq Хелзинки. За допълнителна информация: www.nokiantyres.com