Над 85 години от изобретяването на зимната гума

Над 85 години от изобретяването на зимната гума

Първата в света зимна гума и предшественик на Nokian Tyres Hakkapeliitta беше Kelirengas („сезонна гума”), която Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö – компанията, която по-късно се превърна в Nokian Tyres – пусна на пазара през 1934 г. Тази година отбелязваме над 85 години от изобретяването на иновативната първа зимна гума.

Намерете гумите, които са най-подходящи за вас

Nokian Tyres Kelirengas – преминават безопасно по завоите при сняг

Първата в света зимна гума и предшественик на Nokian Tyres Hakkapeliitta беше Kelirengas („сезонна гума”), която Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö – компанията, която по-късно се превърна в Nokian Tyres – пусна на пазара през 1934 г. Тази година отбелязваме над 80 години от изобретяването на иновативната първа зимна гума.

Научете повече

Ето как се промениха зимните гуми

Преди около 80 години шофьорите получиха първите в света зимни гуми. „Kelirengas”, разработена и произвеждана от Nokian Tyres, беше най-модерната гума за времето си – тя беше първата гума с дълбока шарка на протектора, способна да изкачи и най-заснежените пътища.

Научете повече

Над 85 години от изобретяването на зимната гума

Заводът за каучук на Nokia започна да произвежда гуми за леки автомобили през 1932 г., когато бяха поръчани компресорите и пресите за втвърдяване, необходими за производството на гуми. Първите гуми Nokian Tyres бяха четирислойни и имаха повърхност, гладка като дъска.

Научете повече