Как да управлявате магазина си

Как да управлявате магазина си

за гуми и да осигурите наличност през сезона

Шофьорите са изненадани всяка година, когато настане сезонът на смяна на гумите. Търговците на гуми обаче не могат да си позволят да бъдат изненадани. Търговците трябва да са готови за сезона, независимо кога той започва, за да могат да осигурят възможно най-доброто обслужване на изненаданите клиенти.

Това означава, че търговците на гуми трябва да са сигурни, че запасите им съответстват на това, което клиентите търсят. И в това се крие проблемът: как да знаете от какви продукти и размери се нуждаят клиентите? Как да гарантирате, че разполагате с необходимото количество продукти на склад, тоест нито твърде много, нито твърде малко? Доброто управление на вашия магазин за гуми е от съществено значение не само за обслужването на вашите клиенти, но и за вашата собствена печалба и оборот.

3 прости съвета за управление на вашия магазин за гуми

  • За да увеличите максимално продажбите и ефективността, уверете се, че вашето продуктово портфолио не е сложно. Ако имате много възможности за избор на марки в еднакъв ценови диапазон и еднакви размери, вашият избор става неориентиран и труден за управление.
  • Запознайте се с тенденциите на пазара на гуми и продажбите от минали година, за да сте сигурни, че разполагате с най-търсените размери.
  • Винаги се уверете, че първо се продават най-старите продукти и модели. По този начин не остават по-старите модели, които заемат място във вашия склад.

Пригответе се за сезона на летните гуми

Както споменахме по-горе, познаването на най-новите тенденции за размерите на гумите е чудесна помощ при вземането на решение кои гуми да имате на склад. Значителен пазарен дял са имали винаги размерите 195/65R15 и 205/55R16, но търсенето им бързо намалява. В бъдеще те все по-често ще бъдат заменяни от гуми с размери 17” и 18”. Една от причините е увеличаването на броя на гумите оригинално оборудване на нови автомобили, чийто размер дори надвишава 18”.

Също така все по-популярни са UHP и SUV гуми с размери 17”. Изглежда очевидно, че по-малките размери обикновено се купуват за по-стари автомобили, а тези клиенти са склонни да търсят гуми с по-ниски цени. За по-новите автомобили с по-големи размери в оригиналното оборудване все повече клиенти избират първокласни гуми. Така че за предстоящия летен сезон е сигурен залог да държите на склад тези популярни UHP и SUV гуми.