вт ноември 20 07:00 2018 в категорията Hовини за компания

Нараства търсенето в световен мащаб - новият център за научноизследователска и развойна дейност на Nokian Tyres издига производството на ново ниво

Има ръст в търсенето на премиум гумите за тежкотоварни машини и се обособява нуждата от по-големи гуми за още по-големи машини. За да посрещне тази нужда, през 2019 Nokian Heavy Tyres ще построи нов център за научноизследователска и развойна дейност в град Нокия, Финландия. Модерният център за развойна дейност ще ускори фазата за тестване на нови модели гуми, поддържайки първокласното качество, с което Nokian Tyres са известни от вече 120 години.

Нараства търсенето в световен мащаб - новият център за научноизследователска и развойна дейност на Nokian Tyres издига производството на ново ниво

„В цялата история на Nokian Tyres, това е най-голямата инвестиция за разработката на гуми за тежкотоварни автомобили.“, казва Кале Кайвонен, мениджър развойна дейност в Nokian Heavy Tyres.

Новият център за развойна дейност с площ от 3500 кв. метра е част от значителното увеличение на производствения капацитет на компанията. Преди една година компанията Nokian Heavy Tyres, която е част от групата Nokian Tyres, отговори на нарастващото търсене на гуми в глобален мащаб с 3 годишна инвестиция в научноизследователска и развойна дейност от приблизително 70 милиона евро и цел за растеж от 50% на производствения капацитет.

„Всичко се движи по график. Първият етап от разширяването на производствения завод е завършен, а втората част ще бъде готова през април 2019 г. През лятото на 2019 г. ще започне инсталирането на нови машини.“, казва директорът на завода на Nokian Heavy Tyres, Паси Антинмаа.

Спокойствие във всякакви условия

Nokian Heavy Tyres продължава да произвежда най-добрите гуми в света и да обслужва всички сфери свързани с тежкотоварни машини от горското и селското стопанство до добива на полезни изкопаеми и транспорта. В новия център за развойна дейност всички тестове на закрито ще бъдат извършвани в едно и също съоръжение и в близост до производствените линии, които се намират в Нокия. По този начин процеса е оптимално ефикасен.

„Този център ще бъде оборудван с модерни машини.“, казва Мати Каунисто, мениджър развитие на Nokian Heavy Tyres. “Можем да утроим броя на тестваните гуми и да изпробваме повече променливи, за да обслужваме клиентите си по най-високите стандарти.”

За Nokian Tyres е приоритет да направи целия жизнен цикъл на гумата екологичен. Въвеждането на нови технологии в областта на научноизследователската и развойната дейност са нужна стъпка към постигане на един изключително висок стандарт в устойчивостта.

Готови за революцията на безпилотните превозни средства

Новите машини за тестване в центъра за развойна дейност и все по-конкретизираното събиране на данни, ще гарантира, че Nokian Heavy Tyres води предстоящата революция в тежкотоварната индустрия. Различни нововъведения ще дадат възможност за разработване на новаторски решения за в бъдеще. Например, за да се движи безопасно и предвидимо без да се ползва от опита и оценката на водача, кормилната система на безпилотно превозно средство поставя по-високи изисквания към производството на гуми.

“Безпилотни трактори ще работят сред нас в бъдещето, а тези машини се нуждаят от висококачествени гуми, както и от подробни данни за тези гуми, за да бъде управлението безопасно и точно.”, казва Каунисто.

За Nokian Tyres

Nokian Tyres е най-северният производител на автомобилни гуми в света и една от най-устойчивите компании в бранша. Ние предлагаме спокойствие във всякакви условия като разработваме висококачествени, сигурни и екологични гуми за леки автомобили, камиони и тежки машини. Ние сме добре известни с нашите иновативни зимни гуми. Групата ни включва и веригата Vianor, специализирана в поддръжката на превозни средства и услуги за гуми. През 2017 продажбите на компанията възлизат на 1.6 милиарда евро и в нея работят близо 4,600 души. Акциите на Nokian Tyres се търгуват на Хелзинкската фондова борса. Повече информация за Nokian Tyres може да откриете на адрес: www.nokiantyres.com

За повече информация:

Интернет страницата на Nokian Heavy Tyres: www.nokiantyres.com/heavy

Toni Silfverberg, Head of Sales & Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd 
[email protected], tel. +358 10 401 7854

Kalle Kaivonen, R&D Manager, Nokian Heavy Tyres Ltd 
[email protected], tel. +358 10 401 7357

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria

0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria

0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Nokian Tyres – най-северният производител на гуми в света