чт септември 27 10:00 2018 в категорията Hовини за компания

Nokian Tyres отново е сред водещите компании в света и в Европа според Индекса на Дау Джоунс за устойчиво развитие

Nokian Tyres отново бе включена е в Световния индекс за устойчиво развитие на Дау Джоунс (Dow Jones’ DJSI World sustainability index). Компанията също така бе селектирана и за по-строго дефинирания Европейски индекс за устойчиво развитие на Дау Джоунс (DJSI Europe index). В 20 от общо 21 критерия за оценяването през 2018 г., Nokian Tyres отбеляза по-висок резултат от средната стойност за сектора на автомобилните компоненти в глобален мащаб.

Nokian Tyres отново е сред водещите компании в света и в Европа според Индекса на Дау Джоунс за устойчиво развитие 

„Горда съм от персонала на компанията и целеустремената работа на всеки един човек в нея, която ни позволи да подновим мястото си в Световния индекс на Дау Джоунс, а също така и да бъдем включени в Индекса на Дау Джоунс за Европа. През последната година усъвършенствахме нашата фирмена култура и начин си на работа, както и различни аспекти на корпоративната ни устойчивост. Устойчивото развитие е в основата на нашата дейност и марката Nokian Tyres.“, споделя Хилле Корхонен, президент и изпълнителен директор на Nokian Tyres.

Nokian Tyres непрестанно работи за подобряване на корпоративната устойчивост на своите продукти, дейността на компанията и целия сектор за автомобилни гуми. От 2012 г., компанията публикува доклади за устойчиво развитие, в съответствие с насоките на Глобалната инициатива по отчетност (Global Reporting Initiative, GRI). През май 2018 Nokian Tyres се присъедини към инициативата Science Based Targets. По-рано, компанията си постави цел за намаляване на съпротивлението при търкаляне на гумите в продуктовата си гама с 7%, в сравнение с базовата линия за 2013 г., което доведе до намаляване на емисиите на въглероден диоксид (CO2) с 500 милиона килограма CO2, и достигна тази си цел много по-рано – през 2017 г. Бързото постигане на заложените цели демонстрира решителната работа на Nokian Tyres за подобряване на екологичността на своите продукти, без да прави компромиси по отношение на безопасността.

 „Една важна област по отношение на усилията ни за устойчиво развитие през следващите години ще бъде новият ни завод в САЩ. Искаме да бъдем пионери и по отношение на устойчивото развитие с новия завод.“, казва Корхонен.

Nokian Tyres ще продължи да работи върху всички аспекти на своята корпоративна устойчивост. Компанията иска да даде пример за целия сектор на автомобилните гуми и да създаде добавена стойност за хората, икономиката и околната среда.

Индексите представят най-устойчивите компании в света – включително Nokian Tyres

Индексът за устойчиво развитие на Дау Джоунс (The Dow Jones Sustainability Index) представлява годишна оценка на големи, публично търгувани компании, изготвян от швейцарската организация RobecoSAM. За инвеститорите това e значима, цялостна корпоративна оценка на устойчивостта на една компания. RobecoSAM оценява корпоративната устойчивост по финансови, социални и екологични критерии. Независима оценка от международна компания подбира заинтересованите страни – клиенти, инвеститори и служители - с надеждно описание за работата по отношение устойчивостта на компаниите.

През 2018, RobecoSAM покани над 3,500 от най-големите публично търгувани компании от 47 държави, за да участват в оценка за устойчивост. Въз основа на оценката, първите 10% от тези компании бяха включени в Световния DJSI индекс като най-устойчивите компании в света.

Научете повече за работата на Nokian Tyres за устойчиво развитие

За повече информация:

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria 
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria 
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]