ср август 29 11:00 2018 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

Новата Nokian MPT Agile 2 е офроуд гума с многостранно приложение

Отбранителните и мироопазващи машини, спасителните автомобили и камионите с висока проходимост имат специални изисквания към гумите. На пътя или при офроуд шофиране при всякаква скорост, гумата трябва да е изключително маневрена, да предлага добро сцепление и най-вече да не се провали в критичен момент. Nokian MPT Agile 2 е новата версия на вече доказаната в практиката Nokian MPT Agile и предлага няколко подобрения в сравнение с оригинала.

Новата Nokian MPT Agile 2 е офроуд гума с многостранно приложение

Сътрудничеството между Nokian Tyres и Финландските отбранителни сили при проектирането на гуми с висока подвижност за всички терени продължава вече няколко десетилетия. Северните условия осигуряват много предизвикателства за гумите с терени, вариращи от сняг и лед до кал, остри скали и други препятствия. Необходимо е ново поколение офроуд гума и Nokian Tyres проектират напълно нова гума, която да отговори на тези нужди.

Универсална и гъвкава

"Ключът към добрата гума за превозни средства с висока проходимост, е многостранността", казва Тепо Силтанен, продуктов мениджър в Nokian Heavy Tyres. "Гумата трябва да работи, както на пътища, така и на меки терени – или въобще, навсякъде, където ви отвежда работата."

Както подсказва името, друга съществена част от дизайна на новата Nokian MPT Agile 2 е маневреността. Не само военните машини, но например пожарните и други спасителни съоръжения изискват точно управление на, понякога, високи скорости.

"Ние сме много доволни от реакцията към волана и стабилността, които Nokian MPT Agile 2 предлага", казва с усмивка Силтанен. "Същевременно, имаме спокойно и удобно шофиране и по шосе."

Нова и подобрена

"Оригиналната Nokian MPT Agile доказа своята стойност многократно", казва Силтанен. "Въпреки това, чрез обширно разработване на продукти и строги полеви тестове успяхме да направим още по-добра гума."

Най-значителната промяна е симетричната шарка на протектора, която се справя еднакво добре, независимо от посоката на въртене на гумите. Но по-модерният дизайн, също води до подобрено вертикално и странично захващане на меки повърхности, по-добри самопочистващи свойства, както и по-добро сцепление в зимни условия. В допълнение, страниците вече имат камуфлажна шарка.

"Новият дизайн има по-голям отпечатък от предишната версия, което води до по-добра флотация и по-малък повърхностен натиск – всички желани качества на мек терен", казва Силтанен. "Има и по-малко топлинно натрупване, което подобрява експлоатационния живот на гумите."

Важен аспект при екстремни зимни условия, е възможността за използване на шипове. Nokian MPT Agile 2 идва с предварително маркирани места за шиповете, както за военни, така и за граждански автомобили.

За гражданска употреба

Очаква се новата Nokian MPT Agile 2 да намери употреба във военния сектор, но многостранната функционалност на гумата не приключва с това.

„Освен за отбранителни и мироопазващи съоръжения, гумата има и доста приложения за гражданска употреба.“, обяснява Тепо Силтанен. „Тежките спасителни автомобили като пожарни автомобили за летища, високопроходими камиони и други превозни средства за всякакви терени могат да се възползват от сцеплението, надеждността и доброто управление, предлагани от Nokian MPT Agile 2."

Усилието да се създаде най-добрата възможна гума за превозни средства с висока проходимост, работещи в скандинавски условия, доведе до продукт с много приложения в световен мащаб.

"Както често казваме, ако гумата работи във финландски гори, тя работи навсякъде", смее се Силтанен.

Допълнителна информация

Снимки: www.nokiantyres.com/mptagile2PR

Уебсайт: www.nokiantyres.com/heavy

За контакти:

Toni Silfverberg, Head of Sales & Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10 401 7854

Teppo Siltanen, Product Manager TBR, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10 401 7709