ср януари 12 10:37 2022 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

Разширете границите си: Новата NOKIAN TYRES Outpost™ AT осигурява превъзходно сцепление и екстремна издръжливост на пътя и извън него

Nokian Tyres кани шофьорите да разширят границите си с новата гума за всякакви терени, NOKIAN TYRES Outpost™. Outpost AT е всесезонна гума за SUV, кросоувър автомобили и лекотоварни камиони, която предоставя безопасно и стабилно шофиране на всякакъв път – или извън него. Снабдена с характеристики, които помагат на шофьорите да се справят с най-трудните настилки, гумата е разработена, за да бъде представянето отлично, а удоволствието оптимално. Най-северният производител на гуми ще продава новия продукт за всякакви терени по цял свят. Новата продуктова гама Outpost ще спомогне целите за растеж на Nokian Tyres.

Новата гума Outpost AT предоставя на шофьорите, включително и на офроуд ентусиастите, разнообразно и издръжливо шофиране във всякакви условия. Нейната агресивна шарка на протектора е разработена, за да помага на SUV, кросоувър и пикапи да се справят успешно с различни офроуд предизвикателства, подсилена с Aramid Shield™ - устойчиви на пробиване арамидни влакна вградени под протектора, за да осигурят екстремна устойчивост върху неравни повърхности и други опасности на пътя. Новите елементи в дизайна на шарката на протектора помагат на шофьорите да превъзмогват лимита и да преследват приключения на всякакъв терен. Гумата има символа на снежинка с три планински върха, а адаптивната каучукова смес предоставя комфортно, уверено возене на всякаква настилка и във всякакви атмосферни условия, тъй като е разработена от компанията изобретила зимната гума.

 „Ние от Nokian Tyres сме известни с дълбоките си познания за технологии на гумите и разнообразните тестове, които помагат на шофьорите да бъдат в безопасност дори и в екстремни условия.“, споделя Оли Сеппала, ръководител на научноизследователската и развойна дейност на Nokian Tyres. „Outpost AT е най-новият пример за тази отдаденост и е най-високо технологичното ни предложение за шофьорите на SUV и лекотоварни камиони. Прекарахме години в проектиране и тестване на тази гума, включвайки нови функции, които ще я направят издръжлив и гъвкав избор на пътя и извън него.“

Outpost AT обещава да помогне на шофьорите да разширят обхвата на терена, по който се движат, издръжливостта им и пътуването им чрез старателно разработени характеристики, които им позволяват да следват пътешествието, където и да ги отведе то.

Гумата се предлага в 45 различни размера от 15 до 22 инча, и във версии за SUV и лекотоварни камиони.

Разширете терена си

Outpost AT помага на шофьорите да премахнат ограниченията и уверено да се движат навсякъде където приключението го изисква, подсилвайки преживяванията на пътя и извън него чрез превъзходно сцепление при всякакви условия на шофиране.

NOKIAN TYRES Outpost AT има специална 3D шарка на протектора, която позволява на гумата да се справя отлично и в предизвикателни условия. Новаторската шарка на протектора отразява разнообразието на терени, с които е разработена да се справя, подобрявайки сцеплението и управлението на всяка повърхност, от горещ асфалт през мека кал и сняг до натрошен чакъл.

Summit Sidewalls – върховете в горната част на страниците на гумата – предоставят допълнително сцепление когато гумата затъне в меки повърхности, и предлага естетически издържан дизайн, който символизира амбициите за проходимост на водачите. Раменните ламели циментират изключителното сцепление в областта, в която страниците срещат шарката на протектора.

Canyon Cuts се намират на пресечната точка между 3D шарката на протектора и раменете, позволявайки шофьорите да усетят допълнителното сцепление когато срещнат непредвидени повърхности. А тези повърхности могат да бъдат сняг и киша тъй като Outpost AT е сертифицирана със символа на снежинка с три планински върха. Новата Outpost AT е разработена да съчетава гъвкавостта на всесезонна гума с възможностите за управление през зимата.

 „Шофьорите на проходими автомобили искат да се насладят на приключенията си и да се приберат у дома безопасно, без значение пред какви предизвикателства се изправят.“, добавя Сеппала. „Разработихме Outpost AT, за да се справя отлично в калта, снега, чакъла и асфалта, защото сцеплението и тягата не ограничават лимитите ни, а ни помагат да ги надминаваме и да се наслаждаваме на пътуванията.“

Разширете своята издръжливост

Outpost AT е снабден с технологии, които предпазват шофьорите и в най-трудните среди.

Технологията Aramid Shield™ предоставя екстремна издръжливост и устойчивост на пробиване. Шарката на протектора на гумата и нейните страници са защитени от изключително здрави арамидни влакна, същият материал използван за изработката на бронежилетки, и намира много приложения и в космическата индустрия. Арамидът вграден под протектора спомага за предпазването от пробиви в гумата и различни опасности на пътя, като същевременно подсилва страниците, за да спомогне за предотвратяването на опасни удари от дупки и други препятствия, които в противен случай биха увредили гумата.

В цялата шарка на протектора, предпазителите от чакъл подсилват защитата на Outpost AT от пробиване. Те укрепват дъното на дълбоките канали на гумата, предпазвайки от каменисти терени и позволявайки на гумата да се движи спокойно върху неравни повърхности.

Здравата конструкция на Outpost AT поддържа висока товаримост и прави гумата идеален избор както за тежка работа, така и за отдих сред природата, движейки се по пътя и извън него.

 „Outpost AT е една от най-здравите гуми, които някога сме правили.“, заявява гордо Сеппала. „Тя е достатъчно агресивна, за да осигури максимална издръжливост, благодарение на Aramid Shield™ и е достатъчно рафинирана, за да предоставя и комфорт.“

Разширете пътуването си

Outpost AT предлага голям пробег благодарение на специално пригодения протектор, чиято разнообразна шарка е разработена с със защитни характеристики.

Шарката на протектора е с „дълбочина на каньон“ и надвишава дълбочината на предшественика си Rotiiva AT с 1.5 мм, а версията за лекотоварни камиони с 2.5 мм. Дълбоката шарка на протектора, 11.5 мм, а при лекотоварните модели достигаща 15 мм, удължава експлоатационния живот на Outpost AT и засилва способността ѝ да овладява трудни терени.

Водачите могат да се насладят и на овладян разход на гориво благодарение на издръжливата и устойчива каучукова смес разработена, за да намали съпротивлението при търкаляне и да поддържа вредните емисии в ниски нива. Като световен лидер в устойчивостта, над 90% от продуктите на Nokian Tyres се класират в категориите с най-ниско съпротивление при търкаляне.

Триизмерните ламели помагат на Outpost AT да преборва сняг, киша и локви, удължавайки пътуванията през трудни условия. Опорите за стабилност и повдигащите канали придават здрава структура на гумата, предоставяйки спокойствие за хората, които предприемат дълги пътувания по трудни настилки.

Както винаги, Nokian Tyres помага на шофьорите да знаят с точност колко живот на протектора остава. Патентования индикатор за безопасно шофиране (Driving Safety Indicator DSI), наличен в последното поколение на всеки Nokian Tyres продукт, ясно показва процента на оставащия протектор, така че шофьорите знаят кога е време да закупят нови гуми.

 „Новата гума Outpost AT е интелигентен избор, който позволява на шофьорите да се насладят на предимствата на гумата за дълго време. Издръжливостта се определя не само чрез преодоляване на днешните предизвикателства, но и от предоставянето на увереност, че ще може да се справите и с утрешните препятствия.“, заключва Сеппала.

NOKIAN TYRES Outpost AT: Разширете границите си

Разширете терена си

Outpost AT помага на шофьорите да преодолеят лимита и с увереност да отидат там където пътешествието повелява.

 • Допълнително сцепление на меки повърхности от Summit Sidewalls и раменните ламели
 • Canyon Cuts разработени за непредвидими повърхности
 • Символа на снежинка с три планински върха, който удостоверява, че гумата е разработена за целогодишна употреба, дори и в зимни условия
 • Специална 3D шарка на протектора, разработена, за да се справя във всякакви условия

Разширете своята издръжливост

Outpost AT е снабдена с технология, която предпазва шофьорите дори и в най-трудните за преминаване среди.

 • Екстремна издръжливост и устойчивост на пробиви благодарение на технологията Aramid Shield
 • Комфортна издръжливост от предпазителите от чакъл, които помагат на гумата да се провира уверено през скалисти и разбити пътища
 • Здрава структура, която осигурява висока товаримост

Разширете пътуването си

Outpost AT предоставя голям пробег благодарение на специално разработената шарка на протектора, чиято разнообразна шарка е разработена с със защитни характеристики.

 • Шарката на протектора с „дълбочина на каньон“ преминава през разнообразни терени в продължение на хиляди километри
 • Oвладян разход на гориво благодарение на издръжливата и устойчива каучукова смес с ниско съпротивлението при търкаляне
 • Триизмерни ламели преборват сняг и дълбоки локви
 • Стабилно пътуване благодарение на опорите за стабилност и повдигащите канали
 • Патентованият индикатор за безопасно шофиране (Driving Safety Indicator DSI) ясно показва процента на оставащия протектор

Иновации:

Екстремна издръжливост. Aramid Shield: издръжливи на пробиви арамидни влакна вградени под протектора и през страницата, осигуряват екстремна устойчивост към дупки, опасности на пътя, труден терен и офроуд препятствия

Върховно сцепление. 3D шарка на протектора: Универсалната шарка на протектора на NOKIAN TYRES Outpost AT позволява на гумата да се справя с всякаква повърхност от кал през пясък, сняг и сух асфалт.

Допълнително сцепление. Summit Sidewalls: „Планинските върхове“ върху страниците се обединяват с раменните ламели, за да предоставят здраво странично сцепление върху меки настилки и да допринесат за агресивния маниер на гумата.

Подобрена защита от пробиване. Предпазители от чакъл: Подсилването на ремъка на протектора позволява на гумата да се движи комфортно и уверено върху скалисти и разбити пътища.

Надеждно сцепление. Canyon Cuts: Там където раменните ламели и шарката на протектора се засичат, канали във формата на X помагат на гумата да има сцепление върху непредвидими повърхности.

Снежинка с три планински върха: Всесезонната каучукова смес предоставя безопасно решение за шофиране, включително зимни възможности.

Повече безопасност. Индикатор за безопасно шофиране: Шофьорите винаги ще знаят колко протектор остава благодарение на тази патентована характеристика на протектора на гумата.

Изтеглете снимки и видео на продукта

За повече информация

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076;
[email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076;
[email protected]