ср февруари 3 02:46 2021 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

Следващо поколение безопасност: Новата NOKIAN HAKKAPELIITTA® 10 предлага оптимално сцепление през зимата, комфорт при шофиране и екологичност

Новите гуми Nokian Hakkapeliitta 10 за леки автомобили и Nokian Hakkapeliitta 10 SUV за кросоувъри и SUV модели, са създадени, за да предоставят оптимална безопасност в ситуации когато е най-необходимо. Предоставяйки следващо поколение на безопасност, тази гама, флагманът на зимните гуми с шипове, е иновативна комбинация от превъзходно зимно сцепление, комфорт при шофиране и екологичност. Нововъведение в тази продуктова гама е Nokian Hakkapeliitta 10 EV, специална версия за електрически автомобили и хибриди. За първи път, Nokian Tyres също така представя модел специално разработен за руския пазар: Nokian Hakkapeliitta 10p.

Новата зимна гума с шипове Nokian Hakkapeliitta 10 е създадена, за да се справя с тежките условия на Севера с лекота и да предоставя комфорт. Превъзходното зимно сцепление на новата продуктова гама е постигнато благодарение на модерното решение за Nokian Tyres за употреба на шипове, както и взискателните тестове и непрестанни проучвания. Уникалната технология Double Stud предоставя максимална безопасност на лед и сняг, благодарение на централните шипове, които подобряват ускорението и сцеплението при спиране, а шиповете по раменната част увеличават сцеплението при завиване и при маневри като смяна на платното.

 „Най-важната характеристика за безопасност на зимната гума с шипове е представянето ѝ на лед. Смяната на платното на магистрала или навлизането в натоварения градски трафик от заледено кръстовище може да бъде предизвикателно, да не говорим за така наречения „черен лед“, който видимо не се различава от асфалта, и който също е много опасен. В съответствие с нашата философия за разработване на продукти, новата Nokian Hakkapeliitta 10 увеличава безопасността при различни условия и продължава да бъде надеждна и лесна за контролиране в границите на сцеплението. Нашата мисия е да направим пътуването Ви безопасно и предсказуемо през всеки ден от годината.“, казва Оли Сеппала, ръководител на научноизследователската и развойна дейност в Nokian Tyres.

Новата продуктова гама Nokian Hakkapeliitta 10 се предлага в изчерпателна селекция от над 140 продукта. Nokian Hakkapeliitta 10 покрива размери от 14 до 22 инча и се предлага в категория за скорост T (190 км/ч). Повечето продукти са с товарен индекс XL, който отговаря за възможно най-големия капацитет при този размер. Новата продуктова гама Nokian Hakkapeliitta 10 ще бъде налична за потребителите от есента на 2021 г. Основните пазари за продукта са Скандинавските страни, Русия и Северна Америка.

Новата Nokian Hakkapeliitta 10 е разработена от най-северния производител на автомобилни гуми в света и изобретател на зимната гума. Компанията има над сто патента за зимна безопасност и е сред глобалните лидери в безопасността и устойчивото развитие. За Nokian Tyres осигуряването на спокойствие означава безопасност на пътя и правене на бизнес по екологичен и социално отговорен начин. Въвеждането на продуктовата гама Nokian Hakkapeliitta 10 ще засили позициите на Nokian Tyres като лидер в Скандинавските страни и Русия и ще спомогне за развитието на компанията в Северна Америка. 

Прочетете пълното прес съобщение на английски език

 

Изтеглете снимки и видео материали

 

Nokian Hakkapeliitta 10

Nokian Hakkapeliitta 10 SUV

Nokian Hakkapeliitta 10 EV

 

За повече информация

 

Марко Саари, ръководител „Продуктов мениджмънт“ в Nokian Tyres, тел.: +358 10 401 7339; [email protected]

 

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria

0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

 

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria

0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]