ср август 22 11:00 2018 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

Световен рекорд: Безпилотна Valtra почиства сняг със 73.171 км/ч

Nokian Tyres и Valtra поставиха световен рекорд за почистване на сняг с безпилотен трактор. Скоростта бе постигната през март 2018 г. и бе използван безпилотен трактор Valtra T254 Versu снабден с гуми Nokian Hakkapeliitta TRI. Управляван без шофьор, тракторът обработи снега на затворен път в Южна Финландия при скорост 73.171 км/ч.

Световен рекорд: Безпилотна Valtra почиства сняг със 73.171 км/ч

Valtra T254 Versu бе удостоен с титлата „Трактор на годината“ за 2018-та и е широко ценен от предприемачи и фермери поради своята гъвкавост, която му позволява да извършва различни дейности, сред които селскостопанска работа, лесовъдство и общински дейности, свързани с поддръжка на пътищата. Макар и да не е причината за достигане на тази рекордна скорост, стандартния T254 Versu е екипиран с иновативен SmartTouch интерфейс, който е високо ценен от шофьорите на трактори поради интуитивната си употреба.

„За много наши клиенти, лекотата, с която се ползва подлакътника SmartTouch е увеличил склонността на потребителите за инвестиция в технологии, допреди това считани за хубави, но недостъпни, или за твърде сложни, като автоматично насочване, управление на задачите, чрез софтуер и телеметрия. В същото време виждаме растяща нужда от нови технологии, които помагат повишаване на ефикасността, и които биват интегрирани с вече съществуващи бизнес системи. Решени сме да останем в предните редици като компания, предлагаща иновативни технологии за тракторите ни SmartTouch.“, коментира Мико Лехикоинен, Маркетинг директор във Valtra.

Рекордът за скорост бе поставен в безопасни условия и с намесата на изследователски екипи на Nokian Tyres и Valtra. Автономната технология представлява огромен интерес за много индустрии, сред които логистика, пътно строителство и селско стопанство. Като водещ Скандинавски производител на трактори Valtra има дълга история в създаването на машини за поддръжка на пътя в студени условия. Данните извлечени по време на рекорда за скорост дават ценна информация, която може да се използва за бъдещи изследвания в областта на автономната технология.

Надвишаване на обичайната скорост за един трактор, съчетано с монтирано отпред оборудване и хлъзгава настилка, натоварва както трактора, така и гумите. Шарката на протектора на гумите Nokian Hakkapeliitta TRI са специално разработени за стабилност на заледени и заснежени повърхности.

„Предвидимостта и управлението на гумите Nokian Hakkapeliitta TRI, което е подобно на управление на лек автомобил, комбинирано с тягата им, превърна тези гуми в популярен избор сред зимните предприемачи.“, коментира Тони Силверберг, ръководител Продажби и маркетинг в Nokian Heavy Tyres. “Същите характеристики се проявяват чудесно и при работа с рекордни скорости.”

Това е вторият световен рекорд, поставен в условия с температура под нулата от Nokian Tyres и Valtra. През 2015 г., двата финландски производителя обединиха сили с рали легендата Юха Канкунен, за да поставят настоящия световен рекорд за каране на трактор на лед с 130.165 км/ч, ползвайки трактор Valtra T234 Versu с гуми Nokian Hakkapeliitta TRI.

За повече информация

Повече информация относно световния рекорд
www.nokiantyres.com/snowrace

Видео

Най-бързото почистване на сняг с безпилотен трактор
https://youtu.be/xKNPmXWDvlE

Снежната надпревара: Рали шампион срещу 7-тонен трактор
https://youtu.be/nOMPcdR2DcI

Контакти:

Mikko Lehikoinen
Marketing Director, Valtra EME
Phone: +358 40 58 00035
E-mail: [email protected]

Toni Silfverberg
Head of Sales & Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd.
Phone +358 10 401 7854
E-mail: [email protected]

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

За Valtra

Valtra Inc. разработва, произвежда, предлага и обслужва трактори Valtra, които са персонализирани за начина, по който клиентите им работят. Известни с гъвкавостта и надеждността си, тракторите Valtra са проектирани да осигуряват висока производителност при трудни условия на работа и при екстремни терени. Valtra е световна марка на AGCO Corporation, която е водещ производител на трактори в скандинавските страни и една от най-популярните марки в Латинска Америка. www.valtra.com

За AGCO

AGCO (NYSE: AGCO) е световен лидер в проектирането, производството и разпространението на земеделско оборудване и решения и подкрепя продуктивното земеделие чрез пълната си гама от оборудване и свързаните с него услуги. Продуктите на AGCO се продават чрез пет марки: Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® и Valtra®, подкрепени от прецизните технологии Fuse® и услуги за оптимизиране на земеделското стопанство. Основана през 1990 г., AGCO е със седалище в Дулут, Джорджия, САЩ. През 2017 г. AGCO реализира нетни продажби от 8.3 млрд долара. За повече информация посетете http://www.AGCOcorp.com. За фирмени новини, информация и събития, моля, последвайте ги в Twitter: @AGCOCorp. За финансовите новини в Twitter, моля, следвайте хаштаг #AGCOIR.

За Nokian Tyres

Nokian Tyres е най-северният производител на автомобилни гуми в света и една от най-устойчивите компании в бранша. Ние предлагаме спокойствие във всякакви условия като разработваме висококачествени, сигурни и екологични гуми за леки автомобили, камиони и тежки машини. Ние сме добре известни с нашите иновативни зимни гуми. Групата ни включва и веригата Vianor, специализирана в поддръжката на превозни средства и услуги за гуми. През 2017 продажбите на компанията възлизат на 1.6 милиарда евро и в нея работят близо 4,600 души. Акциите на Nokian Tyres се търгуват на Хелзинкската фондова борса. Повече информация за Nokian Tyres може да откриете на адрес: www.nokiantyres.com и www.nokiantyres.com/heavy