чт август 2 11:00 2018 в категорията Hовини за компания

Устойчива мобилност, която зачита природата: Световното първенство по ориентиране Nokian Tyres ще се проведе в Латвия на 4-11 август

Горите ще са пренаселени в началото на август, когато ориентировачи ще се състезават на Световното първенство по ориентиране Nokian Tyres в Латвия от 4 до 11 август. Nokian Tyres е спонсор на Световното първенство по този предизвикателен и спорт за трети път.

Устойчива мобилност, която зачита природата: Световното първенство по ориентиране Nokian Tyres ще се проведе в Латвия на 4-11 август

Световното първенство по ориентиране Nokian Tyres се провежда в Рига и Сигулда в Латвия. По време на седмицата на шампионата, елитни ориентировачи от почти 50 държави ще се състезават в пет категории: спринтова дистанция, щафетно бягане, средна дистанция, дълга дистанция и щафета.

Партньорството между Nokian Tyres и Международната Федерация по Ориентиране (International Orienteering Federation, IOF) започва още през 2016 г. Миналата година, те подписаха нов, многогодишен договор касаещ титулярното спонсорство на Световното първенство по ориентиране и статута на основен партньор на IOF, който се отнася и за Световната купа по ориентиране.

Активен начин на живот и оценяване на природата

Ентусиастите на този спорт, който е изключително популярен в Скандинавските държави и Централна Европа, търсят предизвикателства и се наслаждават на упражнения, занимания на открито и красива природа. Сътрудничеството на международната общност по ориентиране с Nokian Tyres е естествено от самото си начало. Спортът пасва отлично на ценностите на компанията, които насърчават безопасното движение, приключенията и активния начин на живот.

„Ориентирането е страхотен, изненадващ спорт, който комбинира преживявания и упражнения, наслада сред природата и тестването на умствените ви и физически предели. Цялото семейство може да се включи, а също така, този спорт съвпада с корпоративната ни култура. Уменията, решителността и вярата в собствените си способности могат да движат напред еднакво добре, както индивиди, така и организации.“, споделя Анти-Юси Тахтинен, вицепрезидент „Маркетинг и комуникации“ в Nokian Tyres.

Експерт в предизвикателните условия

Най-северният производител на гуми е експерт в предизвикателни терени и променящи се климатични условия. Скандинавските ценности и желанието да бъде пионер в устойчивото развитие са заложени в безопасните и екологични продукти на компанията.

„Световното първенство по ориентиране и други подобни събития, като Световния ден на ориентирането, ни предоставят отлична платформа, за да представим марката Nokian Tyres чрез спорт, който насърчава упражненията на открито и приключенията.“, добавя Тахтинен.

„Nokian Tyres е отличен партньор за нас, тъй като компанията се фокусира върху разработването на продукти, които са базирани върху експертизата за предизвикателни условия и природосъобразния живот – две неща, които са много важни за хората, които се занимават с ориентиране. Щастливи сме, че Nokian Tyres е титулярен спонсор на събитието.“, казва Том Холоуел, изпълнителен директор на Международната Федерация по Ориентиране.

Освен ориентирането, Nokian Tyres насърчава здравословния начин на живот като основен спонсор на събитието Nokian Tyres IRONMAN 70.3 – състезание по триатлон проведено във Финландия.

Повече информация за Световното първенство по ориентиране: www.woc2018.lv/

За повече информация:

Анти-Юси Тахтинен, вицепрезидент „Маркетинг и комуникации“ в Nokian Tyres, [email protected], tel. +358 10 401 7940

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]