чт февруари 4 09:00 2021 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

Nokian Tyres обяви следващата цел по пътя към по-безопасен свят: Представяне на гума направена изцяло от екологични материали до 2025 г.

Първокласните зимни гуми Nokian Tyres са ценени от генерации шофьори, които искат да се наслаждават на спокойствие във всякакви ситуации. Nokian Tyres се грижи не само за това да предпазва шофьорите, компанията също така работи неуморно, за да спомогне за опазване на света около нас. Финландците демонстрират тази страст във всички свои действия, от проектирането на гумите до производството. Една от амбициозните цели е да представят концептуална гума, която използва единствено възобновяеми и рециклирани материали до 2025 г.

Безопасност извън пътя

 

Nokian Tyres изобретява първата зимна гума през 1934 г. Първата зимна гума е плод на истинската нужда за по-добра пътна безопасност, и оттогава гумите им осигуряват безопасни пътувания през сняг, лед, дъжд и слънце по цялото земно кълбо.

 „Разработваме зимните си гуми на базата на десетилетия познания за зимните условия. Всяко ново поколение надгражда предишното, тъй като ние непрекъснато се учим и разработваме нови начини за безопасно адаптиране към променящия се свят.“, казва Ану Мойсио, бранд мениджър за Nokian Tyres.

Обаче сега, повече от всякога, безопасността означава повече от ежедневното пътуване. С всяко наше действие можем да допринесем за благосъстоянието на планетата и всичко, което живее на нея.

 „Искаме шофьорите, които избират продуктите на Nokian Tyres да знаят, че с избора си на гуми не само могат да предпазят семействата си по време на пътуване, но също и че тяхното решение отдава нужното уважение към света, в който всички ние живеем.“, допълва Мойсио.

Стремежът да направи света по-безопасен е видим във всичките дейности на Nokian Tyres, от научноизследователската и развойна дейност до производството. Компанията подбира суровини от устойчиви източници, намалява емисиите и отпадъците от производствения процес и внимателно проучва логистичните и търговските си канали. Тя също така произвежда гуми, които допринасят за възможно най-икономичен разход на гориво, и които са изработени от издръжливи, екологични материали. Пътят към по-безопасен свят разбира се включва и създаването на безопасна среда за служителите, като същевременно изгражда процъфтяващи общности около тях.

Следващата амбициозна цел: концептуална гума от възобновяеми и рециклирани материали до 2025 г.

От години Nokian Tyres разработва гуми по устойчив начин. Вече използват биологични материали като рапично масло в продуктите си и активно изследват нови екологични материали, както и начините за употреба на рециклирани материали. Въпреки това, стремежът им е да направят гумите, които произвеждат възможно най-екосъобразни, и да се справят с предизвикателството, което са си поставили: да представят концептуална гума, която е направена изцяло от възобновяеми и рециклирани материали до 2025 г.

„Ние сме пионери в индустрията от повече от 90 години. Това е цял един живот на иновации, и много от тези иновации все още са в полза на шофьорите и до днес. Вярваме, че разработването на тази концептуална гума ще осигури здрава основа за бъдещи иновации за по-добро бъдеще.“, казва Оли Сеппала, ръководител на научноизследователската и развойна дейност в Nokian Tyres.

 

Изтеглете снимки

 

За повече информация

 

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria

0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

 

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria

0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]