ср май 5 04:47 2021 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

Новата Nokian Snowproof C – безопасност и стабилност за всички зимни условия

Новата Nokian Snowproof C е безопасна и надеждна зимна гума специално разработена за професионална употреба, при пренасяне на тежки товари и на труден терен. Най-важните характеристики на са отличната зимна безопасност, комфорт и издръжливост. Проектирана да устои на тежки товари и износване докато километрите се натрупват, новата Nokian Snowproof C предлага отличен експлоатационен живот.

Новата Nokian Snowproof C е първокласна зимна гума, създадена, за да предоставя спокойствие за шофьорите от Централна и Източна Европа. Nokian Snowproof C предлага върховна безопасност за ежедневно шофиране предоставяйки отлично зимно сцепление на сняг, киша и дъжд. Концепцията Alpine Sense Grip на Nokian Tyres овладява всички предизвикателства на взискателното зимно време, гарантирайки, че усещането при шофиране е предвидимо и балансирано.

Според потребителско проучване* на Nokian Tyres, почти 60% от шофьорите в Централна Европа считат специализираните зимни гуми за най-важното оборудване за автомобилите през зимните месеци. Почти 70% от анкетираните смятат, че сцеплението на гумите и управлението им в зимни условия са най-важните характеристики, докато стабилност, сцепление на сняг и устойчивост на износване също са сред най-желаните характеристики.

 „Безопасността и балансираните свойства при шофиране са винаги отправните точки на нашата философия за разработване на продукти. Когато проектираме нови зимни гуми за професионалисти от транспортния бранш, специално внимание се обръща на това да подобрим сцеплението на киша и мокра повърхност, като същевременно удължаваме експлоатационния живот и намаляваме съпротивлението при търкаляне. В съответствие с този подход, новата Nokian Snowproof C увеличава безопасността във всички условия за шофиране и предоставя стабилност и контрол за професионална и развлекателна употреба.“, казва Микко Лиюкула, мениджър „Развитие“ в Nokian Tyres.

Новата Nokian Snowproof C предлага безопасност и стабилност във всички зимни условия. Продуктовата гама включва размери за разнообразна професионална употреба и туристически пътувания в селекция от 27 продукта от 14 до 17 цола, със скоростни индекси R (170 км/ч), T (190 км/ч) и H (210 км/ч). Продуктовата гама ще бъде налична за потребителите през есента на 2021 г.

Отлично зимно сцепление и балансирано усещане при шофиране

Новата Nokian Snowproof C предлага безопасност, издръжливост и леко шофиране всеки ден. Концепцията Alpine Sense Grip използвана при Nokian Snowproof C предлага отлична комбинация от първокласно сцепление на сняг, киша и мокра настилка, заедно с предвидимо и балансирано шофиране. Концепцията се състои от иновативни характеристики комбинирани с шарка на протектора на гумата, каучукова смес и структура. Разработената специално за зимата шарка на протектора с приспособени, агресивни ламели и многобройни издатини, предоставят сцепление и безопасност при разнообразни зимни условия и прави шофирането балансирано и лесно дори и с тежък товар.

Сместа на протектора Alpine Grip е разработена за зимата в Централна и Източна Европа и се представя отлично в широк температурен диапазон. Предоставя впечатляващо сцепление на сняг и мокра настилка и отлична устойчивост на износване. Здравата, подобрена C структура на гумите в комбинация с патентовата от Nokian Tyres технология Aramid Sidewall предоставя уникална издръжливост и подобрен експлоатационен живот.

Безопасен, издръжлив и ефикасен

Гумите за ванове са специални продукти разработени за груба и разнообразна употреба. Те се нуждаят от здрава структура и достатъчна издръжливост, за да се справят с тежките товари и променливите пътни условия по безопасен и надежден начин. Приспособената конструкция на Nokian Snowproof C включва много издръжлив базов слой и дебел стоманен колан под протектора.

Издръжливостта на новия продукт е увеличена благодарение на уникалната технология Aramid Sidewall на Nokian Tyres. Изключително здравите арамидни влакна укрепват страниците на гумата предоставяйки повече издръжливост и защита във взискателни ситуации на пътя. Тази технология защитава гумата срещу удари, прорези и дупки. Тези характеристики позволяват на Nokian Snowproof C да издържа на тежка експлоатация и пресечни терени.

Когато има тежки товари, съпротивлениет при търкаляне могат силно да се отразят на сметките за гориво. Каучуковата смес на Nokian Snowproof C е разработена за интензивна употреба, което ѝ позволява да се функционира перфектно в широк температурен диапазон и да намалява съпротивлението при търкаляне. Ниското съпротивление при търкаляне прави Nokian Snowproof C икономичен избор за шофьори, които искат да поддържат нисък своя отпечатък върху околната среда като същевременно спестяват и разходи за гориво.

Отлично управление и стабилност

Променливото зимно време означава, че голяма част от сезона в Централна и Източна Европа е изпълнен с наводнени от дъжд или сухи асфалтови пътища. Новата агресивна шарка на протектора на Nokian Snowproof C дава балансиран контакт с пътя и бързо и предвидимо управление. Протекторът е снабден с твърда и свързана централна зона, която предоставя балансирано управление и стабилност при тежки товари.

Каналите за киша и вода в средата на протектора са разработени, за да увеличат устойчивостта на аквапланинг на вода и киша. Те отвеждат водата и кишата, съхранявайки я между гумата и пътната настилка и насочват потока далеч от гумата. Допълнително сцепление на сняг идва от „Снежните нокти“, които са поставени между шарката на протектора и предоставят балансирано сцепление на лед и сняг, особено при спиране и ускорение. Приспособените, плътни шарки със специални леви/десни ламели върху централното рамо са разработени, за да подобряват още повече зимната безопасност. Те не са прорязани през цялата шарка на протектора, което осигурява сцепление докато управлението на чист път остава оптимално.

Комфортът при шофиране винаги е водещ елемент. Новата шарка на протектора, оптимизираното чрез компютърна технология последователност на протекторите и структурата на Nokian Snowproof C имат за цел да увеличат комфорта и приятните нива на шум.

Nokian Snowproof C – Спокойствие на зимните пътища

  • Безопасни и стабилни във всякакви зимни условия, включително на сняг и киша
  • Отличен експлоатационен живот – подобрен пробен и максимална издръжливост
  • Повече комфорт при шофиране с намалени нива на шум

Основни иновации:

Alpine Sense Grip: Разработена за зимата шарка на протектора с каучукова смес Alpine Grip предоставя превъзходна комбинация от първокласно сцепление на сняг, киша и мокра настилка, като същевременно осигурява и предвидимо и балансирано шофиране.

„Снежни нокти“: Балансирано сцепление на лед и сняг. Снежните нокти успешно се захващат за повърхността когато карате на мек сняг, предоставяйки първокласно сцепление при спиране и ускорение.

Канали за киша и вода: Устойчивост на аквапланинг. Каналите задържат водата и кишата между гумите и пътната настилка и ускоряват отвеждането на водата от гумата.

Технология Aramid Sidewall: Изключителна издръжливост. Извънредно здравите арамидни влакна укрепват страниците на гумата предоставяйки повече издръжливост и защита при взискателни условия на каране. Влакната правят гумата по-издръжлива на удари и прорези, които иначе лесно биха я увредили.

Патентована безопасност.

За допълнителна безопасност, гамата Nokian Seasonproof е снабдена с индикатор за безопасно шофиране (DSI) патентован от Nokian Tyres. Индикаторите за разположение на гумите и налягане в информационната зона разположена върху страницата на гумата също подобряват безопасността. Информационната зона позволява да се отбелязва правилното налягане в гумите и разположението им при смяна. Комфортът и безопасността са допълнително подобрени чрез допълнителната секция, която може да се използва за отбелязване на нивото на затягане на болтовете.

* Проучване за зимни гуми от 2019 г. Данните са базирани на онлайн проучване проведено между декември 2018 г. и януари 2019 г. от Nokian Tyres в сътрудничество с компанията за проучвания YouGov. Проучването е проведено в пет държави (Германия, Франция, Италия, Полша и Чехия) с извадка варираща между 500 и 2000 анкетирани от всяка държава.

 

Допълнителна информация:

Nokian Snowproof C

Изтеглете снимки и продуктови материали

 

За повече информация

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076;
[email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076;
[email protected]