пт февруари 19 05:43 2021 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

Тестовият център на Nokian Tyres в Испания е инвестиция в изобретателността

Новият и най-съвременен тестови център на Nokian Tyres в Испания позволява целогодишно тестване на летни, всесезонни и зимни гуми. Изграждането на обекта ще бъде завършено през 2021 г., а тестовете на гумите навлизат във фаза на пропорционално увеличение. Общата инвестиция се оценява на 60 милиона евро.

Новият тестови център е инвестиция в изобретателността, която е сред основните ценности на компанията. Новото съоръжение подобрява конкурентоспособността, защото позволява целогодишно тестване на първокласните продукти, специално разработени за пазарите в състояние на растеж в Централна и Източна Европа и в САЩ.

 „Инвестицията в новия тестови център е в съответствие с дългосрочните ни цели за разработване на нови продукти, които ще подсилят растежа ни на европейските пазари. Това е наистина важен момент за нас и представлява най-голямата единична инвестиция в тестване в историята на компанията.”, казва Даниел Родригес, ръководител на тестовия център на Nokian Tyres в Испания.

Nokian Tyres започна работа по изграждането на тестовия център през май 2018 г. Площта от 300 хектара с 10 писти се намира в Санта Крус де ла Сарса, малък град на около час път с кола от испанската столица Мадрид.

Най-съвременно тестване

Основен фокус са летните и всесезонните гуми, както и гумите с висок скоростен индекс. Допълнителна там ще бъдат разработвани характеристиките на всеки отделен продукт по отношение на целогодишното му представяне и безопасността, така че там ще бъдат тествани и зимни гуми.

Диамантът в короната на тестовия център е 7-километровата високоскоростна овална писта, позволяваща тестване при скорост дори над 300 км/ч. Няколко други тестови писти ще бъдат обградени от овалната писта, върху, които ще бъде изследвано поведението на гумите по отношение на управление на мокра и суха настилка, спиране и аквапланинг. Тези съоръжения ще бъдат използвани при тестовете за одобрение на гумите, за характеристики като например оценяване на нивото на шум на дадена гума и нивото на сцепление при мокра настилка.

 „Горещото време ни осигурява прекрасна среда за тестване на гумите ни при различни условия. Силният снеговалеж през януари беше изненада, но илюстрира отлично нашия слоган: ние разработваме гуми за екстремни условия, без значение дали това е сняг, обилен дъжд или жега.“, казва Йони Кайнулайнен, ръководител на тестовете в Nokian Tyres.

В допълнение към тестовия център на място има и посетителски център където ще се провеждат представянията на нови продукти, както и вътрешни и външни обучения. За да отдаде чест на скандинавското си наследство, посетителският център има традиционна финландска дървена сауна.

Новият тестови център ще бъде третият подред за Nokian Tyres. Той допълва съществуващата мрежа за тестове, която включва обекта с 700 хектара площ в Ивало, Финландия и съоръжение намиращо се в близост до централата в град Нокия, Финландия.

Изследване на нови екологични суровини в тестовия център

Една от областите за развитие на Nokian Tyres е растението гуаюла, потенциална суровина за изработката на гуми. Nokian Tyres работи за култивирането и изучаването му, съвместно с местни университети и партньори, като възможен източник на висококачествен естествен каучук. Плантацията се управлява от местни фермери.

 „Гуаюла е вид растение, от което се добива естествен латекс. Може да се обработи по такъв начин, че от него да се извлекат необходимите съединения за производство на гуми. Изследваме адаптивността на това растение към климата на централна Испания, така че да можем за в бъдеще да го отглеждаме в по-голям мащаб. Резултатите към момента са изключително обещаващи.“, пояснява Даниел Родригес.

The company has also preserved 25 hectares of land for wildlife protection. This included constructing a nesting house for hawks and owls and constructing water elements for birds, which will be surveyed during the next 3 years.

Компанията също така е запазила 25 хектара земя за защита на дивата природа. Това включва изграждането на гнездилки за ястреби и сови и изграждане поилки за птици, които ще бъдат наблюдавани през следващите 3 години.

Изтеглете снимки и видео материали

Прочетете повече за тестовия център в Испания:

Nokian Tyres тестови център в Испания

Тестовият център на Nokian Tyres в Испания продължава по график

Nokian Tyres започва изграждането на нов тестови център в Испания

Nokian Tyres ще изгражда чисто нов тестови център в Испания

 

За повече информация

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]