пн май 10 07:52 2021 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

Nokian Powerproof и Nokian Wetproof: Надеждно представяне и спокойствие през лятото

Производителят на първокласни гуми Nokian Tyres получи международно признание за висококачествените си гуми и първокласната безопасност и комфорт при шофиране, които те предоставят. Скандинавската легенда винаги е твърдяла, че безопасността и качеството трябва да бъдат на първо място, тъй като тези характеристики гарантират спокойствието на шофьорите във всякакви ситуации. Независими тестове от признати международни автомобилни списания и автомобилни клубове са много полезни когато избирате най-подходящите летни гуми за автомобила си, тъй като етикетите на ЕС все още предоставят ограничена информация.

Най-новите и технологично най-напреднали летни гуми са Nokian Wetproof, Nokian Wetproof SUV, Nokian Powerproof и Nokian Powerproof SUV, всяка една от тях разработена, за да отговаря на все по-променливите летни метеорологични условия, където големите температурни вариации могат бързо да променят условията на шофиране. Правилният комплект висококачествени гуми може да помогне на шофьорите бързо да се адаптират към тези промени.

Първокласна безопасност от пролетните утрини до късните есенни нощи

Nokian Wetproof предоставя стабилно представяне за дъждовните дни и допълнителен комфорт при лоши пътни условия и увредена настилка.

 „Благодарение на специално разработената концепция Dual Zone Safety и новата генерация каучукова смес летните гуми Nokian Wetproof гарантират първокласна безопасност, стабилност и отлично сцепление на мокро. Шофьорите могат много по-лесно да се справят с променливото лятно време, което включва резки промени в температурата, внезапни обилни дъждове или неочаквани гръмотевични бурии. Гумата също така запазва качествата си на суха настилка, включително и върху силно нагряваните от слънцето магистрали.“, казва Мартин Дражик, експерт и продуктов мениджър в Nokian Tyres.

В независим тест на немското издание на престижното автомобилно списание Auto Motor und Sport (7/2021), Nokian Wetproof дели второто място и е определена като „много добра“. Резултатите подчертават безопасността, която гумата осигурява на мокра повърхност, хармоничната работа с ECS системите и особено лесното управление върху сух асфалт. Гумата споделя второто място и в друго автомобилно списание AUTO Strassenverkehr (8/2021) и е определена като безапелационен победител в съотношение цена/представяне.

Друг тест на известното немско автомобилно списание ACE Lenkrad (март 2021) определи Nokian Wetproof като „добре балансирана гума без видими недостатъци“. То също така подчерта много доброто съотношение на цена/представяне. Според обратната връзка от потребители Nokian Wetproof е получила 4,5/5, което означава, че потребителите са останали много доволни от представянето на гумата.

SUV версията, Nokian Wetproof SUV, е висококачествен първокласен продукт снабден с патентовата Aramid Sidewall технология. Не е учудващо, че се е превърнала в популярен избор за собствениците на SUV автомобили. Оценена е като „добра“ в тест на немското издание Auto Bild Allrad (March 2021), класирайки се на пето място. Според списанието, предимствата на Nokian Wetproof SUV включват кратък спирачен път както на мокра, така и на суха настилка, както и добро представяне за безопасност при аквапланинг. Тестът също подчерта друга характеристика важна за SUV автомобилите – отличното сцепление на трева и чакъл.

Спортните автомобили трябва да разчитат на безопасност и стабилност по време на дългите летни пътувания

Новото попълнение, в категория UHP, Nokian Powerproof в най-висок клас гуми за спортни автомобили, набра популярност сред авто ентусиастите, за които са важни скоростта и безопасността.

Първокласното качество на Nokian Powerproof също привлече вниманието на полското автомобилно списание Motor (14/2021). Класирана на трето място, гумата е похвалена за доброто си управление както на мокра така и на суха настилка и за тихото и комфортно усещане при шофиране. Според списанието тя предлага много добро представяне на атрактивна цена.

В италианското издание Quattroruotte гумата получи най-висок брой точки в теста в сравнение с всички други участващи продукти. Тя получи похвала за превъзходното сцепление на суха настилка, отличен комфорт и за това, че е бърза на мокра настилка. Nokian Powerproof също е определена като „добра“ лятна гума в теста проведен от Gute Fahrt. Според немското издание, Nokian Powerproof е изключително пъргава гума с отлично представяне при управление и високо ниво на комфорт.

Nokian Powerproof SUV предоставя безопасно и безгрижно шофиране. Тя е снабдена със здрава конструкция за мощни SUV автомобили, включваща уникалната патентована от Nokian Tyres технология Aramid Sidewall.

Целогодишно удобство за европейските шофьори с превъзходно представяне

Много шофьори предпочитат всесезонни гуми, понеже не искат да ги сменят два пъти годишно и поради това спестяват от покупката на втори комплект гуми и джанти. Въпреки това, шофьорите е добре да имат предвид, че летните гуми предоставят превъзходна безопасност и представяне през лятото, точно както и зимните гуми го правят през зимата. Новата продуктова гама Nokian Seasonproof е специално разработена, за да отговаря на нуждите на шофьорите в Централна и Източна Европа и да се адаптира както към зимните, така и към летните условия за шофиране. С новата шарка на протектора оптимизирана за всесезонна употреба, гумата включва няколко иновации, които предоставят много високо ниво на безопасност, отлична устойчивост на износване и ниско съпротивление при търкаляне през цялата година.

 „Растящата нужда за още по-високо ниво на безопасност при неочаквани дъжд и сняг, дори и извън съответния сезон, е една от водещите причини защо много коли в Централна и Източна Европа са снабдени с гуми, които могат да се справят добре в променливо време.“, съобщава Мартин Дражик.

Според проучване на Nokian Tyres проведено наскоро сред потребители на всесезонни гуми*, европейските шофьори особено високо ценят безопасността във всички атмосферни условия. Сред другите характеристики важни за тях, те посочват и доброто сцепление и управление, устойчивост на износване и увреждане, както и характеристики за безопасност в зимни условия.

* Проучване за всесезоонни гуми 2020. Данните са базирани на онлайн проучване извършено през май 2020 г. от компанията за проучвания YouGov за Nokian Tyres. Проучването е проведено в четири държави (Германия, Франция, Италия и Полша) с извадка от 300 потребители на всесезонни гуми от съответната държава.

Допълнителна информация

Настоящите модели първокласни гуми предлагани от Nokian Tyres

Новите всесезонни гуми на Nokian Tyres

Представяне на летните гуми на Nokian Tyres на различни тестове

Изтеглете снимки от тук

 

<За повече информация

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076;
[email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076;
[email protected]