чт юни 11 01:48 2020 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

Сезонът на летните гуми е тук – летните премиум продукти на Nokian Tyres предлагат безопасност и спокойствие за трудни завои и дъждовни дни

Скандинавският производител на гуми Nokian Tyres предлага модерна и разнообразна селекция от летни гуми за Централна и Източна Европа. Новото поколение летни гуми се отличава с уникална Dual Zone Safety технология, специално разработена за променливи летни условия. Тази технология победител в различни тестове за гуми, е била първоначално въведена в моделите за леки автомобили и после е пренесена и в SUV и кросоувър сегментите. Продуктите на Nokian Tyres предоставят отличен комфорт при шофиране, издръжливост, и преди всичко първокласна безопасност – гарантирайки перфектно спокойствие по време на летните пътувания.

Докато се наслаждавате на слънчевите и красиви летни дни е лесно да забравите за опасностите свързани с подгизналите от дъжд пътища. Съвсем обичайно е напоследък времето да варира от екстремни горещини до резки валежи, а прогнозата за времето се променя неочаквано. Усъвършенстваните и щателно тествани премиум летни гуми ви предоставят безопасност тогава когато най-много се нуждаете от нея.

 „Всяка гума може да се търкаля без проблем когато условията са перфектни. В променливи и предизвикателни условия обаче, като например внезапни валежи, е нужно гумите ви да предоставят изключителна стабилност. Много е важно гумата да не ви изненада по време на по-резки маневри, спирания или докато се движите върху мокра настилка. Имате нужда от надеждност и предсказуемост, което означава гумите ви да запазят сцеплението си и характеристиките си, от ранна пролет до късна есен.“, казва Мартин Дражик, експерт по гумите и продуктов мениджър за Централна Европа в Nokian Tyres.

Стабилнот и издръжливост за SUV-та

Богатата гама летни гуми на Nokian Tyres е завършена от новите SUV гуми: Nokian Powerproof SUV и Nokian Wetproof SUV. И двата продукта са снабдени с технологията Dual Zone Safety, позната от печелилите различни тестове модели за леки автомобили. Стабилните SUV гуми са проектирани за мощни спортни автомобили и кросоувъри, за прецизно управление и приятно усещане при шофиране.

И двете нови попълнения са оборудвани с униклната технология Aramid Sidewall на Nokian Tyres. Структурата на страницата съдържа изключително здрави арамидни влакна, което я прави по-издръжлива на внезапни удари или прорези, които иначе биха нарушили целостта ѝ и биха прекъснали пътуването.

Същата технология Aramid Sidewall се използва във всички модели гуми на Nokian Tyres за ванове и кемпери. Продуктовата гама Nokian cLine Van предоставя така нужната стабилност, балансирано сцепление и изключителна издръжливост за ванове.

Новият модел Nokian Powerproof SUV е разработен и тестван в сътрудничество с шампиона от Формула 1 Мика Хакинен. „В SUV гумите, които ползвам, оценявам качества като стабилност, надеждност и лекота на движение. Nokian Powerproof SUV е възхитителна комбинация от първокласно представяне, изключителна издръжливост и приятно усещане при шофиране. Представя се еднакво добре както при високи, така и при по-ниски скорости, на мокра и суха настилка. Дава ви увереност, което от своя страна е предпоставка за безопасност.“, казва Хакинен.

Убедителни оценки от тестове

Nokian Powerproof и Nokian Wetproof предоставят безопасност и надеждност за леки автомобили движещи се по източноевропейските пътища през лятото. И двата модела се класират добре в настоящите независими тестове на гуми за 2020 г.

Оценени високо заради доброто си спирчано сцепление и много ниско съпротивление при търкаляне, Nokian Powerproof финишират на трето място тази година в летния тест на Sport Auto. Също така получиха добра оценка в тестовете на Auto Motor und Sport, Sport Auto и Auto Bild. Италианското автомобилно списание Automobilismo похвали Nokian Powerproof като най-добрите гуми по отношение на сцепление на мокра настилка, като същвременно отбеляза перфектния баланс и предсказуемост на сухи настилки.

Уникалните свойства на премиум гумите Nokian Wetproof не са останалите незабалязани от водещите автомобилни издания. „Когато става става въпрос за спиране на суха настилка, Nokian Wetproof e от абсолютно най-висок клас.“, посочва немското списание Gute Fahrt в тазгодишните си тестове. Полското списание Motor Magazine също подчертава високото ниво на представяне при спиране на суха и мокра настилка. Заслужава да се спомене и абсолютната победа на тази уникална гума в тестовете през 2019 на немските издания ACE Lenkrad и Auto Motor und Sport.

Правилните гуми за вашия автомобил

Обширната гама от летни гуми на Nokian Tyres отговаря на всички нужди. В допълнение към най-новите модели за леки автомобили и SUV, летните гуми Nokian eLine 2 също заслужават да бъдат споменати. Благодарение на ниското съпротивление при търкаляне и икономията на гориво, която следва от това, те са идеално решение за безопасно и екосъобразно шофиране. Гумата с рейтинг АА е популярна сред шофьорите на електрически автомобили.

Гарантирано качество и удовлетворение

Nokian Tyres е един от малкото производители, които осигуряват по-високо от стандартното ниво на грижа за клиента, предоставяйки гаранция за удовлетвореност: Гаранция за арамида на Nokian Tyres и Обещание за удовлетвореност на Nokian Tyres. И двете предоставят на клиентите първокласен достъп до подходящ модел гуми по избор и гарантират за тяхната издръжливост.

Като допълнително доказателство за превъзходни качества, продуктовите гами както на Nokian Powerproof, така и на Nokian Wetproof са получили знака за качество на TÜV (TÜV Tire Performance Mark). Този знак от TÜV SÜD, независима организация за тестване, удостоверява, че Nokian Wetproof се сравнява благоприятно с първокласните си конкуренти по отношене на качество и представяне.

Гама летни гуми 2020

Успехи в тестовете за летните гуми на Nokian Tyres

Шампионът от Формула 1 Мика Хакинен и Nokian Powerproof SUV – приятно усещане при шофиране

Изтеглете снимки

За повече информация:

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]