вт февруари 8 12:15 2022 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

FAST RACE, BIG CHANGE: Nokian Tyres стартира предизвикателство за устойчиви иновации за да се бори за по-светло бъдеще

Nokian Tyres стартира предизвикателство за устойчиви иновации, за да създаде бъдещето на шофирането. Предизвикателството FAST RACE, BIG CHANGE е отворено към стартъпи, бизнеси, студенти и изследователи, които заедно да създадат иновация за по-устойчиви гуми. Финалистите ще получат уникалната възможност да представят идеите си по време на тестова обиколка по трасето на „Белия ад“, легендарния тестови център на Nokian Tyres в Лапландия. Победителят ще има възможността да си сътрудничи с експертите от научноизследователският екип на Nokian Tyres и да реализира идеята си.

Финалистите разполагат с една обиколка, за да променят бъдещето

В надпреварата срещу измененията в климатичните условия Nokian Tyres ускорява иновациите за създаването на най-устойчивата гума до момента. Отвореното предизвикателство FAST RACE, BIG CHANGE се стреми да намери решения, които да правят гумите по-устойчиви. Победителят ще спечели награда от 10 0000 евро и възможността за бизнес партньорство или съвместна научноизследователска дейност с Nokian Tyres.

От всички кандидати ще бъде избрана група финалисти. Финалите ще се проведат на 7 април в тестовия център „Белият ад“ на Nokian Tyres в Ивало, Финландска Лапландия, на 300 км от Северния полярен кръг. Движейки се на тестовата писта в електрически автомобил управляван от пилот на Nokian Tyres, те ще трябва да убедят съдийската комисия за стойността на иновацията по време на представяне, което трае една обиколка.

Амбициозни цели за постигане до 2030 г.

Nokian Tyres си поставя амбициозни цели по отношение на устойчивостта: до края на 2030 г., 50% от всички суровини използвани за направата на гумите да бъдат от рециклирани или възобновяеми източници, а нивата на въглероден диоксид от производството да бъдат намалени с 50%. През януари 2022 г, Nokian Tyres представи концептуалната гума Nokian Tyres Green Step. Това е шедьовър на устойчивата иновация с амбициозен дизайн, с 93% рециклирани или възобновяеми източници в състава си. Концептуалната гума придвижва компанията по-близо към целта, а предизвикателството FAST RACE, BIG CHANGE ще спомогне да пресече финала.

Целта на Nokian Tyres е да даде възможност на света да шофира по-разумно. Решения по отношение на безопасността, устойчивостта и предвидимостта се взимат всеки ден. А устойчивостта има все по-водеща роля за това какво клиентите очакват от гумите си.

Предизвикателството е отворено на сайта на FAST RACE, BIG CHANGE.

Знаете ли че:

  • Има около 1.4 милиарда автомобила по света. Какво ще стане, ако всички тези коли използват устойчиви гуми? Гумите могат да направят голяма промяна в бързото състезание срещу изменението на климата.
  • Гумите имат над 30 различни компонента и са направата им се използват над 100 различни суровини. Това означава, че има стотици възможности за екологични иновации.
  • Nokian Tyres търси идеи и решения от цял свят и индустрии, които могат да помагат за производството на бъдещите първокласни гуми, които да се предлагат на шофьори от цял свят. Решението може да бъде нов възобновяем или рециклиран материал, иновация, която влияе на съпротивлението при търкаляне или износването на гумата, или ново дигитално приложение: целият жизнен цикъл на продукта предлага възможности за иновации.
  • Финалистите в FAST RACE, BIG CHANGE ще имат уникалната възможност да посетят тестовия център на Nokian Tyres в Лапландия и да представят идеята си пред съдийска комисия от специалисти от индустрията и академичните среди.
  • Победителят ще има шанс да разработи идеята си и да я превърне в реалност, в сътрудничество с най-добрите иноватори в сферата, експертите от научноизследователският екип на Nokian Tyres, както и парична награда от 10 000 евро.

Изтеглете снимки: www.nokiantyres.com/challengePR

 

За повече информация

Оли Сеппала, ръководител на научноизследователската и развойна дейност в Nokian Tyres
+358 407323225;
[email protected]

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076;
[email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076;
[email protected]