вт юли 10 02:34 2018 в категорията Hовини за компания

Nokian Tyres увеличава производството си във фабриката в Нокия

Nokian Tyres увеличава производствения си капацитет на гуми за леки автомобили, във фабриката си в град Нокия, с приблизително 30% като започва да работи на четири смени. С това увеличение на капацитета, повече от 80 нови души ще бъдат наети за производството на гуми за леки автомобили в град Нокия.

Подборът на персонал ще започне веднага, а трудовите правоотношения ще стартират от септември нататък, като от фирмата планират да наемат хора най-активно в края на годината. Производството ще бъде пуснато на четири смени най-късно в началото на 2019 г.

 „Нашата стратегия за растеж изисква увеличаване на производството. Nokian Tyres е в състояние на силен растеж и нашата цел да продължим в тази посока, като удвоим бизнеса си в Северна Америка и разширим бизнеса си в Централна Европа с 50% през следващите пет години. Същевременно, искаме да запазим позицията си на пазарен лидер в скандинавските държави и Русия.“, казва Хилле Корхонен, президент и изпълнителен директор на Nokian Tyres.

Производството на гуми Nokian Tyres за леки автомобили в град Нокия, в момента се извършва на три смени, пет дни седмично. За в бъдеще, фабриката ще работи на четири смени, шест дни седмично.

Повече информация за свободните места: https://www.nokiantyres.com/company/vacancies/ 

За повече информация:

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria

0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria

0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram

За Nokian Tyres

Nokian Tyres е най-северният производител на автомобилни гуми в света и една от най-устойчивите компании в бранша. Ние предлагаме спокойствие във всякакви условия като разработваме висококачествени, сигурни и екологични гуми за леки автомобили, камиони и тежки машини. Ние сме добре известни с нашите иновативни зимни гуми. Групата ни включва и веригата Vianor, специализирана в поддръжката на превозни средства и услуги за гуми. През 2017 продажбите на компанията възлизат на 1.6 милиарда евро и в нея работят близо 4,600 души. Акциите на Nokian Tyres се търгуват на Хелзинкската фондова борса. Повече информация за Nokian Tyres може да откриете на адрес: www.nokiantyres.com