нд април 5 08:47 2020 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

Nokian Tyres взима мерки с цел да осигури непрекъснатостта на бизнеса

Nokian Tyres и Vianor продължават да следят актуалната ситуация с епидемията от COVID-19 и взимат подходящи мерки за служителите си, бизнес операциите и клиентите. Приоритет на компанията е да осигури здраве и безопасност на хората си и да сведе до минимум въздействието върху клиентите. Следва актуалната информация относно подхода на Nokian Tyres за справяне с положението.

Поради настоящата ситуация, Nokian Tyres временно ще преустанови производството във фабриките си, с цел да гарантира здравето и безопасността на служителите си.

Фабриката в Дейтън е ефективно затворена от петък, 27 март, и ще остане затворена най-малко за период от две седмици. В руската фабрика на Nokian Tyres, спирането на производството започна от понеделник 30 март и ще продължи една седмица. Nokian Tyres ще продължават да снабдяват потребителите със своите продукти чрез регионалните си складове.

 „Завършихме необходимите подготовки и в двете ни фабрики и сме готови да следваме указанията предоставени от местните власти. Компанията ще продължава да предприема всички разумни стъпки, необходими, за да спомогне ограничаване на разпространението на COVID-19“, каза Еша Еронен, старши вицепрезидент доставки в Nokian Tyres.

Въпреки че Русия затвори границите си в неделя, 29 март, пътният транспорт на товари все още продължава. Фабриката на компанията във Всеволожск се намира на 35 километра от Санкт Петербург, който за момента също функционира нормално. Ситуацията е много променлива, постоянно бива наблюдавана и се вземат мерки за смекчаване на въздействието.

Преговорите за сътрудничество между служителите относно целия персонал базиран във Финландия, между Nokian Tyres plc, Nokian Heavy Tyres Ltd, Vianor Holding Oy и Vianor Oy приключи в петък на 27 март. В резултат от разговорите, всички 1,630 служители във Финландия ще бъдат временно съкратени. Продължителността на временните съкращения варира в зависимост от работното задание до максимум 90 дни на човек през тази година. Във Vianor Oy времето се удължава до февруари 2021 г.

Двуседмично затваряне на фабриката в Нокия, Финландия, започва на 6 април. Това включва както производството на гуми за леки автомобили, така и за производство на

Nokian Tyres следи отблизо новините и актуализираната информация от световните здравни организации и следва указанията, издадени от местните власти във всички райони, в които работи. Компанията взима всички необходими предпазни мерки, за да гарантира безопасността на служители си. Временно са спрени всички командировки и служителите са били помолени да не провеждат срещи лице в лице. В повечето страни Nokian Tyres са преминали към дистанционна работа на всички позиции, за които това е възможно, а в Русия се подготвят за това.

Компанията издаде правила за самокарантина на служители си, пътуващи зад граница в райони с висок епидемиологичен риск. От всички служители, завърнали се от пътувания, било то служебни или лични, се очаква да останат в самокарантина 14 дни след завръщането си.

В Испания са прекратени строителните дейности на обекта където се изгражда тестовият център. Изпълнителите ще възстановят работата си веднага щом е безопасно, но това означава, че проектът в Испания ще има известно забавяне.

От началото на епидемията в Китай Nokian Tyres активира глобалната си програма за непрекъснатост на бизнеса и предприе всички действия, които зависят от компанията, за да гарантира безопасността на служителите си и доставките за клиентите. Стратегическата устойчивост е силната страна на мрежата за доставки на Nokian Tyres. Предприети са допълнителни предпазни мерки, за да гарантират доставките за клиентите, и е забранен достъпът на външни лица в техните фабрики.

Към 25 март, веригата за доставка на суровини на Nokian Tyres не е повлияна от епидемията от COVID-19. Предприети са допълнителни мерки, за да бъде ограничен рискът във веригата за доставки.

Повечето доставчици на суровини на компанията работят както обикновено. Все пак се очаква известно забавяне на превозите, но има запаси, които биха покрили закъсненията, които се наблюдават до момента, и които компанията може да очаква през следващите седмици. Разполагат и с резервни доставчици. Nokian Tyres активно следи ситуацията и своевременно актуализира информацията.

За повече информация моля посетете нашия прес център:
https://www.nokiantyres.com/company/publications/releases/
Редовно актуализираме информацията на страницата.

За контакт:

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]