вт октомври 2 03:00 2018 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

Ново поколение летни гуми: Летните гуми Nokian Powerproof – удоволствие от шофирането и спокойствие по летните пътища на Централна Европа

Новите летни гуми Nokian Powerproof осигуряват комфортно и безопасно шофиране при разнообразни летни условия. Изключително стабилното представяне и предсказуемото управление осигуряват спокойствие както при престрояване в друга лента на висока скорост, така и при внезапно спиране.

Ново поколение летни гуми: Летните гуми Nokian Powerproof – удоволствие от шофирането и спокойствие по летните пътища на Централна Европа

Nokian Powerproof са отличен пример от изцяло новото поколение летни гуми на Nokian Tyres предназначени за централноевропейския пазар. Nokian Powerproof предлагат качество и лекота на шофирането, и спадат към най-високия клас гуми за леки автомобили: UHP. Широката гама включва 51 продукта с размери от 17 до 20 инча, със скоростен индекс W (270 км/ч) и Y (300 км/ч). Новите продукти ще са достъпни за клиентите през пролетта на 2019 г.

Концепцията Dual Zone Safety, разработена от най-северния производител на гуми в света, гарантира, че площта на контактната зона на гумите Nokian Powerproof с пътя остава неизменна както на мокри магистрали, така и нажежени от слънцето булеварди.

Новата подсилена структура осигурява издръжливост на тези летни гуми, създадени за високи скорости. Тестовете на независимата организация TÜV SÜD показват отличните им характеристики при разнообразни условия.

Водачите искат стабилност и безопасност при екстремни условия


Разнообразието от летни климатични условия и различните пътни настилки в Европа са предизвикателство за водачите. Температурните амплитуди от над 40 градуса по Целзий между студените пролетни дни и летните горещини, в съчетание с внезапни гръмотевични бури, изискват гуми, способни да се адаптират към различните пътни условия.

Според потребителско проучване на Nokian Tyres, европейските водачи на автомобили особено ценят в летните гуми доброто сцепление при мокра настилка и стабилността при шофиране. Собствениците на спортни автомобили търсят гуми, които осигуряват безопасност при екстремни условия.

Концепцията Dual Zone Safety гарантира балансиран контакт с пътя

Разработването на летните гуми Nokian Powerproof продължи около 4 години, като специално внимание бе обърнато на безопасността и контрола над автомобила дори при високи скорости. Стилният външен вид на този висококачествен продукт е пример за прецизен и функционален скандинавски дизайн.

 „Безопасността винаги е водеща при разработването на нови продукти. Уникалната концепция Dual Zone Safety гарантира балансиран контакт с пътя при новите летни гуми Nokian Powerproof. Водачът може да почувства сцеплението на гумите, да се адаптира към пътната настилка и моментално да реагира по време на шофиране както на сухи, така и на мокри пътища, което е абсолютно изискване за безопасност при внезапни маневри.“, казва Ярно Рьойтио, мениджър продуктово развитие в Nokian Tyres.

Част от концепцията Dual Zone Safety е така наречената Power Zone на външното рамо на гумата, която гарантира прецизно управление. Твърдите протекторни блокове в комбинация с дизайна Slope Groove, при който наклонените стени на каналите компенсират силните странични сили, осигуряват прецизно управление на сух асфалт дори при високи скорости.

Системата Wet Safety Zone от вътрешната страна на гумата повишава безопасността на мокър път, като оптимизира сцеплението и същевременно запазва предсказуемото и стабилно управление. Трапецовидните напречни канали набраздяват централното ребро и реброто до вътрешното рамо. Каналите са проектирани така, че ефективно да предпазват от аквапланинг, като задържат вода и ускоряват отвеждането й от контактната зона между гумата и пътната настилка.

Структурата на блоковете и каналите на вътрешното рамо също допринася за предотвратяването на аквапланинг. Каналите се разширяват навън и имат елиптични кухини. Тези канали допълнително спомагат за отвеждане на водата от контактната зона.

Широките и полирани главни канали също ефективно задържат водата, което подобрява безопасността при дъжд.

Нова издръжлива структура, каучукова смес Dynamic Grip за оптимизиране на сцеплението

Основна характеристика на дизайна на модерната лятна гума са трите широки и стабилни основни ребра. Широките и стабилни рамена на гумите Nokian Powerproof осигуряват нужната прецизност на управлението при високи скорости. Новата здрава и издръжлива структура, разработена специално за бързо шофиране, предлага допълнителна стабилност при разнообразните метеорологични условия от ранна пролет до късна есен.

В протектора на гумите, разработен за взискателни водачи и високи скорости, са използвани няколко различни каучукови смеси. В уникалната каучукова смес Dynamic Grip функционалните молекулни вериги и полимери образуват плътна и гъвкава мрежовидна структура, която осигурява по-добро сцепление и издръжливост, отколкото при предишното поколение гуми. Многослойната структура на протектора на гумите Nokian Powerproof също така снижава съпротивлението при търкаляне, което води до икономия на гориво.

 „Новата структура и шарка на протектора ни помогнаха да създадем контактна зона на гумите, която осигурява предсказуемо управление и оптимално сцепление на сух и на мокър път. Контактът е по-балансиран и по-динамичен отпреди, което означава отлично сцепление и още по-голяма издръжливост както на скоростни магистрали, така и на зле поддържани планински пътища.“, казва Ярно Рьойтио, мениджър продуктово развитие в Nokian Tyres.

Комплексна европейска програма за тестове

В допълнение към комплексните лабораторни тестове и тестовете на закрито, при разработването на гумите се използват компютърно моделиране и високоскоростни камери. Проведени са полеви тестове в реални условия в Германия, Чехия, Испания, Португалия и Финландия. Издръжливостта на новия продукт е прецизирана на базата на тежка изпитателна програма под горещото испанско слънце. В Германия и Испания се използват високоскоростни тестови писти, за да се подобрят характеристиките при екстремните условия на високите скорости.

По-голям комфорт при шофиране

Лекото и предсказуемо управление е абсолютно задължително за комфортното шофиране. Новите Nokian Powerproof са по-безопасни, по-комфортни и по-тихи при разнообразни пътни настилки.

Полусферичните вдлъбнатини, напомнящи тези по повърхността на топка за голф, по стените на надлъжните канали осигуряват допълнителен комфорт при шофиране. Дизайнът Silent Groove Design снишава нивата на шум вътре и извън автомобила. При бордовете на гумата се използва каучуковата смес Special Clinch, която снижава шума и съпротивлението при търкаляне, което води до повишен комфорт и икономия на гориво.

Каучукова смес Special Clinch. По-ниски нива на шум и на съпротивление при търкаляне. Каучуковата смес еластично притиска джантата, като осигурява на борда на гумата по-голяма дълговечност. Освен това иновацията ефективно минимизира вътрешния шум и съпротивлението при търкаляне.

Патентован комфорт и безопасност

В допълнение към индикатора за дълбочина на протектора (DSI – Driving Safety Indicator), който е патентован от Nokian Tyres, тези шампиони на разнообразните пътни условия разполагат и с индикатор за аквапланинг. Символът "водна капка" изчезва при дълбочина на протектора по-малка от 4 мм, което говори за повишен риск от аквапланинг. В полето за информация може да бъде записано работното налягане на гумите и местоположението на гумата в случай на смяна.

Новите летни гуми Nokian Powerproof – спокойствие при остри завои 

  • Прецизен и стабилен контрол при високи скорости
  • Отлично сцепление при мокра настилка
  • Удоволствие от шофирането

Изтеглете снимки и видео презентации на продуктите

Прочетете повече:

Nokian Tyres – най-северният производител на гуми в света и създател на зимните гуми 
http://www.nokiantyres.bg/kompaniia/za-nas/istoriia/

Dual Zone Safety. Стабилност и прецизно управление на сухи и мокри пътища. Power Zone на външното рамо гарантира прецизно управление, а Wet Safety Zone от вътрешната страна оптимизира сцеплението и предпазва от аквапланинг.

Power Zone. Прецизно управление. Новата подсилена структура, оптимизираната шарка на протектора, твърдите протекторни блокове в комбинация с дизайна Slope Groove с наклонени стени на каналите осигуряват прецизност и контрол при шофирането на сух асфалт.

Wet Safety Zone. Контролирано сцепление на мокри пътища. Трапецовидните напречни канали набраздяват централното ребро и реброто до вътрешното рамо. Каналите са проектирани така, че ефективно да предпазват от аквапланинг, като задържат вода и ускоряват отвеждането й от контактната зона между гумата и пътната настилка. Каналите на вътрешното рамо също допринасят за предотвратяването на аквапланинг. Те се разширяват навън и имат елиптични кухини, които допълнително спомагат за отвеждането на водата.

Каучукова смес Dynamic Grip. Надеждно сцепление на мокри и сухи пътища. Функционалните молекулни вериги и полимери образуват плътна и гъвкава мрежовидна структура, която осигурява по-добро сцепление дори при високи скорости. Многослойната структура на протектора също така снижава съпротивлението при търкаляне.

Дизайн Silent Groove. Повече комфорт при шофиране.
Полусферичните вдлъбнатини, напомнящи тези по повърхността на топка за голф, по стените на надлъжните канали осигуряват допълнителен комфорт при шофиране. Тази иновация понижава нивата на шум вътре и извън автомобила. Дизайнът Silent Groove намалява въздушното съпротивление и охлажда повърхността на гумата, като по този начин удължава живота й.

Каучукова смес Special Clinch. По-ниски нива на шум и на съпротивление при търкаляне. Каучуковата смес еластично притиска джантата, като осигурява на борда на гумата по-голяма дълговечност. Освен това иновацията ефективно минимизира вътрешния шум и съпротивлението при търкаляне. 

Полирани канали
. Стилни и функционални: водата лесно и ефективно се оттича от полираните главни канали на протектора.

За повече информация:

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria 
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]  

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria  
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]