ср септември 2 10:30 2020 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

Спокойствие за повече от четири сезона: Новите Nokian Seasonproof и Nokian Seasonproof SUV предлагат първокласна безопасност през цялата година

Скандинавският производител на първокласни гуми Nokian Tyres представя новата си гама всесезонни гуми за леки коли, спортни автомобили и кросоувър модели. Новата Nokian Seasonproof е предназначена а шофьори, които се нуждаят от надеждност и първокласна безопасност за снежни и кишави зимни пътища, но които също така искат отлично представяне и усещане за лесно шофиране през лятото.

Несигурността причинена от рязко променящите се условия на шофиране и притеснението от непостоянното време през цялата година увеличава интереса към сегмента на всесезонните гуми. Растящата нужа от допълнителна безопасност по време на неочаквана дъждовна или снежна обстановка, дори и извън сезона, е една от основните причини, поради която увеличаващ се брой европейски автомобили биват оборудвани с гуми, които могат да се справят всички разнообразни атмосферни условия.

Според скорошно проучване на Nokian Tyres за всесезонния сегмент*, европейските шофьори, особено ценят безопасността във всякакви условия през цялата година. Сцеплението и управлението, заедно с висока издръжливост на износване и разкъсване, също са сред най-важните свойства. В допълнение към най-важните характеристики на гумата, удобството и гъвкавостта при шофиране със само един комплект гуми, също са били отбелязани като важно изискване.

 „Безопасността винаги е на първо място в нашата философия за разработване на продукти. Новата Nokian Seasonproof е разработена, за да отговори на нуждите на шофьорите в Централна и Източна Европа и е проектирана да бъде гъвкава и адаптивна както към зимните, така и към летните атмосферни условия.“, казва Марко Рантонен, мениджър „Разработки“ в Nokian Tyres.

Новата продуктова гама Nokian Seasonproof предоставя безопасност и целогодишно удобство за шофьорите от Централна и Източна Европа. Всички размери идват със символа на снежинката (3PMSF), който показва, че гумата е официално одобрена за употреба през зимата. Продуктовта гама предоставя размери за модерни леки автомобили и SUV модели, със селекция от 64 продукта от 14 до 19 инча, със скоростен индекс от T (190 км/ч), H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч). Единадесет подбрани размера ще бъдат налични през есента на 2020 г., а останалата част от гамата ще бъде доставена до пазарите в началото на 2021 г.

Удобството среща безопасността в новата концепция Season Sense

Новата Nokian Seasonproof предоставя практично решение за шофьори, които искат да кажат сбогом на сезонната смяна на гумите, но все пак искат безопасен вариант за снежни, кишави и мокри пътища през всеки един ден от годината. Експертизата на Nokian Tyres в зимната безопасност и отлично представяне при променливи условия на шофиране може да бъде видяна и усетена в новия продукт, ако погледнете концепцията Seasons Sense. Тази нова концепция е направена специално за всесезонна употреба, за да осигури, че шофирането е безопасно в дъждовни дни и на кишави улици, но също така е удобна и прецизна на суха настилка по време на летните жеги.

Концепцият Season Sense комбинира множество иновативни технически характеристики в шарката, дизайна на проектора и каучоковата смес. Мултифункционалната всесезонна шарка и модернизираната насочваща шарка на протектора със твърд дизайн на блока, са разработени, за да осигуряват разнообразно всесезонно представяне и да подсигурят отлична безопасност както на сняг, така и на суха настилка. Максималното сцепление на мокро и сухо се постига чрез новите всесезонни канали за отвеждане на вода и киша, а новата каучукова смес с високо съдържание на силиций се грижи за отличната издръжливост, сцепление на мокро и ниското съпротивление при търкаляне.

Безопасно шофиране на сняг, дъжд и киша

Новата каучукова сме на Nokian Seasonproof е разработена специално за повишена безопасност и издръжливост. Сместа с високо ниво на силиций е направена, за да блести с представянето си в разнообразни условия; тя се справя превъзходно в широк температурен диапазон и може да издържи на интензивно износване през горещите летни дни. Зимното сцепление остава отлично в температури близо до нулата и под нея. Новото силициева смес също така предлага превъзходно сцепление на мокро и ниско съпротивление при търкаляне.

Многостранните „Снежни нокти“, между протектора и страниците, предоставят балансирано сцепление на лед и сняг, особено при спиране и ускоряване. Усилвателите на сцеплението на сняг (Snow Grip Boosters) върху протекторите вършат своята част от работата, за да перфектно надлъжно и странично сцепление.

Всесеознните тунели за вода и киша върху страницата са оптимизирани, за да работят особени при дъждовно време и мокра настилка. Те изтласкват кишата и водата, която се намира между гумата и пътя, ефективно предотвратявайки аквапланинг и аквапланинг на киша. Отличните характеристики за аквапланинг са допълнени от полираните канали, които са както стилни, така и функционални – те още повече усилват изтичането на водата и кишата.

Стабилно управление и отличен експлоатационен живот

Nokian Seasonproof има отлични характеристики на управление на сух асфалт и на улици пълни с „есенна киша“, съвкупността от вода, листа и боклуци. Поддръжката от многостепенния блок подобрява управлението на автомобила при висока скорост. За шофьорите това означава превъзходна стабилност и бърз отговор на автомобила при резки маневри.

Новият протектор предлага и подобрено лятно представяне. Подобренията могат да бъдат усетени при спиране на мокра и суха настилка, тъй като свързват централната зона с специални блокове на протекторите и шарка на грайфера са направени, за да предоставят максимално добро представяне при променливи условия. Технологията за създаване на шарка на грайфера за мокра и суха настилка предоставя по-кратък спирачен път и безопсност в краищата, чрез усъвършенстван контрол на теглителната сила.

Устойчивостта на износване при новата Nokian Seasonproof е повече от 25% по-висок отколкото при предишния модел. Това е голям скок напред в посока на издръжливост, която на практика означава един допълнителен сезон за шофиране със същите гуми.

Новата Nokian Seasonproof SUV – повече стабилност за SUV и кросоувър модели

Добрата стабилност при шофиране и отличното сцепление са особено ценени при шофьорите на SUV автомобили. Гумите за SUV трябва да са достатъчно здрави, за да държат високите, тежки автомобили стабилни. Раменните зони на Nokian Seasonproof SUV са специално разработени за употреба при SUV, подобрявайки стабилността чрез поддържане на блока. Гумата предоставя стабилно усещане на пътя и прецизно управление при напоените с дъжд пътища и в зимни условия.

Новата Nokian Seasonproof SUV може със завидна сигурност да издържи на голямото натоварване върху колелото, а също и категорично да се придвижва на сняг, киша и сухи пътища. Новите SUV гуми идват със силна и подобрена структура и оптимизирана за класа каучукова смес, както и с уникалната технология „Aramid Sidewall“.

Издръжливата конструкция на Nokian Seasonproof SUV е комбинирана със специално подсилените с арамид страници, за да подобри издръжливостта и да гарантира, че гумата ще издържи на различни удари, които могат да се случат по време на шофиране. Структурата на страницата съдържа изключително здрави арамидни влакна, които правят гумата още по-издръжлива на внезапни удари и прорези, които иначе биха могли да прекъснат пътуването. Такива удари обикновено изискват поставяне на резервна гума.

Винаги устойчив избор

Устойчивостта е съществена част от бизнеса на Nokian Tyres. Безопасността и екологичността са взети под внимание през целия жизнен цикъл на гумата. Както при всичките си продукти, Nokian Tyres са разработвали Nokian Seasonproof с идеята за устойчивост. Каучуковата смес е внимателно разработена, за да се сведе до минимум съпротивлението при търкаляне, като същевременно се постигне максимална безопасност. Ниското съпротивление при търкаляне прави Nokian Seasonproof икономична опция за шофьори, които искат да поддържат нисък своя отпечатък върху околната среда, като същевременно спестяват разходи за гориво.

Производствените бази на компанията във Финландия, Русия и САЩ се придържат към строгите стандарти за усточивост, насочени към намаляване на вредните емисии, отговорно извъхрляне на отпадъци, и запазване на благосъстоянието на служителите си.

Nokian Seasonproof - Спокойствие за повече от четири сезона 

  • Първокласна, целогодишна безопасност, особено върху снежни пътища и през дъждовни дни
  • Отличен пробег и подобрена издръжливост
  • Ниското съпротивление при търкаляне спестява гориво и опазва околната среда
  • „Aramid Sidewalls“ предоставя уникална защита от удари и прорези за SUVs

Основни иновации:

Концепция Season Sense: Мултифункционалната всесезонна шарка на грайфера и модернизираната насочваща шарка на протектора са специално разработени, за да предоставят отлично представяне през всички сезони и да осигурят оптимална безопасност на сняг и на суха настилка. Всесезонните канали за вода и киша оптимизират превенцията от аквапланинг, а новата каучуков смес със силиций се грижи за отличната издръжливост, сцеплението на мокро и ниското съпротивление при търкаляне.

Снежни нокти“: Здраво сцепление и стабилно усещане при шофиране. Снежните нокти ефективно се захващат за повърхността когато шофирате на сняг, предоставяйки висококачествено сцепление при спиране и ускорение.

Усилватели на сцеплението на сняг (Snow Grip Boosters): повече сцепление през зимата. Усилвателите подобряват надлъжното и страничното сцепление нужно за спиране и ускорение.

Полирани канали: стилни и функционални. Полираните канали още повече усилват изтичането на водата и кишата, подобрявайки безопасността на мокра повърхност.

Технологията „Aramid Sidewall“: Екстремна издръжливост. Изключително здравите арамидни влакна подсилват страницата на гумата, за да предоставят повече издръжливост и защита при взискателни ситуации при шофиране. Влакната правят гумата по-издръжлива на удари и прорези, които иначе лесно биха я увредили.

Патентована безопасност

За допълнителна безопасност както Nokian Seasonproof, така и Nokian Seasonproof SUV разполагат с индикатор за безопасност при шофиране (DSI), патентован от Nokian Tyres. Индикаторите за местоположение и налягане в информационната зона на страницата на гумата също подобряват безопасността. Информационната зона позволява да се запише правилното налягане и мястото за поставяне при смяна на гумите. Комфортът и безопасността се подобряват още повече чрез допълнителна секция, която може да се използва за записване на посокат на затягане на болтовете.

Изтеглете снимки и видео

*Проучване за всесезонни гуми от 2020 г. Данните да базирани на онлайн проучване направено през май 2020 г. от изследователската компания YouGo за Nokian Tyres. Проучването е проведено в пет държави (Германия, Франция, Италия, Чехия и Полша) с извадка от 300 потребителя на всесезонни гуми от всяка държава.

За повече информация:

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria 
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076; [email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria 
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076; [email protected]