пт ноември 12 12:28 2021 в категориите Новини за продукта, Hовини за компания

Преодолейте променливите зимни условия с изобретателя на зимните гуми

Като създател на зимната гума, Nokian Tyres разработва нови и революционни гуми от 1934 г. Стремежът към максимално ниво на безопасност и първокласно качество днес е видимо в тяхната модерна продуктова гама. Зимните гуми Nokian Tyres са разработени, за да работят отлично на сняг, лед и киша, а също и върху сухи пътища, като по този начин помогнат на шофьорите да превъзмогнат разнообразните предизвикателства на предстоящия зимен сезон.

Първокласни гуми от създателя на зимните гуми

Nokian Tyres създаде първата зимна гума в света през 1934 г. поради нуждата от безопасност в трудните условия на Скандинавската зима. Революционната иновация наречена „Сезонната гума“ („The Weather tyre“ или Kelirengas на финландски) е разработена за камиони и автобуси, а две години по-късно и във версия за леки автомобили, наречена „Снежната Hakkapeliitta“ (Snow Hakkapeliitta). Това постави начало на истинска революция в безопасността при шофирането в зимни условия, чийто ефект се усеща през всички 85 години от създаването ѝ.

От своето начало, Nokian Tyres създава най-безопасните гуми за шофиране в различни ситуации, благодарение на усърдни тестове в реални условия. Тестовият център „Белият ад“ в Ивало, Финландия, е световноизвестна локация където гумите се тестват в суровите зимни условия над Арктическия кръг. Най-новото съоръжение в мрежата за тестване е свръх модерният тестови център в Санта Крус де ла Сарса, Испания. „Hakka Ring“, както обичат да го наричат, който издига прецизните тестове на ново ниво и предоставя отлично съоръжение за тестване не само на летни и всесезонни гуми, но също и зимни гуми. Условията наподобяват реалните условия на летата и зимите в Централна и Източна Европа, което означава, че всички продукти на Nokian Tyres са подложени на безмилостни тестове в автентични условия за европейския климат.

Получете най-безопасното преживяване при шофиране с модерните зимни гуми от Nokian Tyres

„Без значение дали ще изберете зимни или всесезонни гуми за предстоящия зимен сезон, винаги можете да разчитате на тяхната невероятна безопасност в екстремни ситуации, като например на сняг и киша, безкомпромисна издръжливост и дълъг експлоатационен живот.“, казва Дражик. „Нашите гуми за SUV модели и ванове са подсилени с арамидни влакна в страниците, иновативно решение, което не се предлага от никой друг производител, което гарантира надеждна защита срещу външни удари, прорези от камъни и други предмети на пътя.“, казва Мартин Дражик, продуктов мениджър в Nokian Tyres.

Тази концепция се използва и в най-новия модел от тази година – Nokian Snowproof C, безопасна и надеждна зимна гума разработена за тежкотоварни ванове. Всесезонната версия, Nokian Seasonproof C, предлага безопасност през зимата като същевременно запазва отличните характеристики при шофиране през цялата година.

Първокласната зимна гума за леки автомобили Nokian Snowproof и нейната версия спортна версия Nokian Snowproof P са перфектния вариант за пътувания в Централна и Източна Европа през зимата.

Що се отнася до все по-популярните SUV модели, зимното време изисква стабилни и високопроизводителни гуми, за способни да се справят с пътища на по-висока надморска височина и подходящи за условия със сняг и лед. Популярния модел Nokian WR SUV 4 прави точно това.

При по-мек климат, можете да предпочетете всесезонните гуми на Nokian Tyres, които Ви предоставят надеждност и първокласна безопасност на зимните пътища съчетани с най-висока производителност и комфорт през летните месеци.

Всички зимни и всесезонни гуми на Nokian Tyres разполагат със символа 3PMSF, показвайки, че са подходящи за употреба през зимата. Гумите от най-северният производител на гуми са способни да издържат на най-тежките условия, без компромис по отношение на представянето включително и на мокра и суха настилка.

„Когато избирате гуми, търсете предимно продукти на реномирани производители, за които е известно, че гарантират първокласно качество по отношение на безопасност и издръжливост – това е валидно не само при зимните гуми.“, добавя Дражик.

Най-новите модели зимни гуми от Nokian Tyres:

 • за леки автомобили: Nokian Snowproof, Nokian Snowproof P
 • за SUV автомобили: Nokian WR SUV 4
 • за ванове: Nokian Snowproof C

Най-новите модели всесезонни гуми Nokian Tyres:

 • за леки автомобили: Nokian Seasonproof
 • за SUV автомобили: Nokian Seasonproof SUV
 • за ванове: Nokian Seasonproof C

Как да изберете подходящата гума

 • Първо се уверете, че гумата е подходящия размер за Вашия автомобил. Използвайки неправилен размер гуми рискувате да увредите гумите и да компрометирате безопасността когато шофирате в предизвикателни зимни условия.
 • Ако не се ориентирате лесно, проверете книжката с упътвания за Вашия автомобил, в която са отбелязани правилните размери. Можете също така да се обадите на доверен сервиз за гуми и оторизиран търговец, които могат да Ви насочат.
 • Изберете зимните си гуми спрямо метеорологичните условия в страната. За по-умерен климат можете да изберете и всесезонни гуми.
 • Символът на снежинката (3PMSF) показва, че гумите са официално одобрени за употреба през зимата.
 • да улеснят избора Ви. Специфична продуктова информация като сцепление на сняг и лед, ефективност на разхода на гориво, са предоставени в стандартизиран формат, който Ви позволява лесно да сравните отделните модели гуми.

 

Изтеглете снимки

Прочетете още:

Как беше изобретена първата зимна гума в света

Тестване в екстремни условия

Гаранциите на Nokian Tyres

 

За повече информация

Борис Василев, Action Global Communications Bulgaria
0885 619 680; офис: 9803018; 9803076;
[email protected]

Росица Донкова, Action Global Communications Bulgaria
0888 343 661; офис: 9803018; 9803076;
[email protected]